Η Ορεστιάδα έμεινε εκτός ΒΑΑ με ευθύνη του Δήμου, καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε στο ράδιο Έβρος και την εκπομπή της Σούλας Καπετανίδου η επικεφαλής της παράταξης Τόπος Να ζω του Δήμου Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου.

H κα Γκουγκουσκίδου αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), από το οποίοι οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα πάρουν 8.5 εκ € έκαστος. Όπως είναι γνωστό και ο Δήμος Ορεστιάδας είχε υποβάλλει πρόταση αξιολόγησης στο πρόγραμμα για να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση, ωστόσο, όπως είπε η κα Γκουγκουσκίδου η πρόταση δεν αξιολογήθηκε καν!

Για την ακρίβεια, ο φάκελος του Δήμου Ορεστιάδας πέρασε την Α’ φάση της αξιολόγησης και οι αξιολογητές εντόπισαν ελλείψεις, τις οποίες και ζήτησαν από το Δήμο να συμπληρώσει προκειμένου η πρόταση να πάει στη δεύτερη και τελική φάση και να αξιολογηθεί.

Όμως -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- ο Δήμος Ορεστιάδας δεν συμπλήρωσε ποτέ τις ελλείψεις και ως εκ τούτου δεν τέθηκε καν υπό αξιολόγηση (γι αυτό άλλωστε και “τερμάτισε” τελευταίος!

Αν όλα αυτά ευσταθούν προφανώς περιποιεί μεγίστη ντροπή για το Δήμο Ορεστιάδας αυτή η κατάσταση, αν σκεφτεί κανείς ότι σπανίως πλέον ανοίγουν χρηματοδοτήσεις της τάξεως των 8.5 εκ ευρώ. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι τουλάχιστον υποχρεωτικό για οποιονδήποτε δήμο να αρπάζει τις ευκαιρίες και να εξαντλεί κάθε πιθανότητα διεκδίκησης χρημάτων. Πόσω μάλλον όταν αυτά προέρχονται και από το ΕΣΠΑ – δηλαδή η καταβολή τους είναι βέβαιη.

Με ενδιαφέρον πάντως περιμένουμε την απάντηση του Δημάρχου Ορεστιάδας επί του θέματος – ειδικά αν όντως οι υπηρεσίες του δεν φρόντισαν να στείλουν εγκαίρως τον διορθωμένο φάκελο. Αλλά και από την άλλη, μία “συγγνώμη” είναι άραγε αρκετή;