Εκδηλώσεις στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γήπεδο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» από τα Special Olympics Hellas εκδηλώσεις με σκοπό τη συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία σε κοινές ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μία από τις τέσσερις πόλεις που φιλοξένησε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκε επίδειξη αθλημάτων  Special Olympics καλαθοσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του προγράμματος Young Athletes με τη συμμετοχή μαθητών των Ειδικών Σχολείων Αλεξανδρούπολης και μαθητών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Ν. Έβρου.

special-olympics1

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε τη σημαντικότητα που έχουν οι αξίες του αθλητισμού και του εθελοντισμού καθώς και τη σημασία που έχει ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Με το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία των Special Olympics στην Ελλάδα. Ο κ. Λαμπάκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και διαβεβαίωσε τον κ. Κοδέλλα ότι μπορούν να προσβλέπουν στη βοήθεια και υποστήριξη του Δήμου για την ευόδωση και υλοποίηση των δράσεών τους.