(video+photos) Η εκδήλωση του Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου για την 3η Δεκεμβρίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Έβρου τίμησε την 3η Δεκεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αφιερωμένη στα ΑμεΑ.

Φέτος η εκδήλωση που έγινε στο δημοτικό θέατρο τα είχε όλα: ενημέρωση, χορό, θέατρο, βραβεύσεις των δύο παραολυμπικονικών της Αλεξανδρούπολης, αλλά και ειδήσεις!

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Ευθυμιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης καταδικάζοντάς τα, ενώ σημείωσε πως τα ΚΕΠΑ μειώνουν συνεχώς τα ποσοστά αναπηρίας προκειμένου να κόβονται ή να μειώνονται αναπηρικές συντάξεις.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανεβαίνοντας στο βήμα έδωσε κι αυτός δύο ειδήσεις λέγοντας κατ’ αρχήν πώς ο Δήμος σχεδιάζει μέσω του Πολυκοινωνικού την ανέγερση μιας δομής φιλοξενίας ΑμεΑ στον Απαλό που θα αφορά σε μόνιμη φιλοξενία ανθρώπων ΑμεΑ που δεν έχουν συγγενείς να τους περιθάλψουν. Ο κος Λαμπάκης είπε ακόμα ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βγήκε πρώτος στην αξιολόγηση των προτάσεων για το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και από τα 8.5 εκ που θα εισπράξει θα διαθεσει ένα ποσό για την αναμόρφωση χώρων του κέντρου και της παραλιακής προς χρήσιν από Άτομα με Αναπηρίες.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Καΐσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης, o Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Γερακόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου ‘Κότινος’ Γιάννης Τοπτσής ενώ ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης εκπροσωπήθηκε καθώς είχε ανειλημμένη υποχρέωση.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πατέρας Αποστολος Καβαλιώτης που είναι επιστημονικά καταρτισμένος σε θέματα ΑμεΑ και πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία του Συλλόγου Πολυτέκνων Έβρου. Επίσης στο φουαγιέ του θεάτρου έγινε το χριστουγεννιάτικο bazaar του Συλλόγου ΑμεΑ το οποίο θα μεταφερθεί και θα λειτουργεί για όλες τις γιορτές στο περίπτερο του Συλλόγου στο Πάρκο των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση έκλεισε με το θεατρικό έργο “ο Αχόρταγος” του Δημήτρη Ψαθά στο οποίο συμμετείχαν κατά κύριο λόγο ΑμεΑ – μέλη του Συλλόγου, ενω νωρίτερα έγινε και βράβευση των παραολυμπιονικών της Αλεξανδρούπολης Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη.