Θέμα ημερίδας από την ΑΝΑΣΑ η ανάπλαση της παραλιακής – Θα συμμετέχουν κορυφαίοι αρχιτέκτονες

Μία σημαντική ημερίδα για ένα θέμα που “καίει” την Αλεξανδρούπολη, ως κοινωνία πρωτίστως και έπειτα ως “δήμο”, προετοιμάζει η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ.

Στην ημερίδα, που χρονικά προσδιορίζεται περίπου στις αρχές Μαρτίου θα αναλυθεί διεξοδικά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης και ο στόχος της είναι να βγει έξω από τα “παραταξιακά” όρια και να αποτελέσει ένα think tank (μια ‘δεξαμενή’ ανταλλαγής απόψεων) για ένα έργο το οποίο έχει ανάγκη η ίδια η πόλη.

Στόχος της ημερίδας είναι να κατατεθούν προτάσεις και απόψεις όχι μόνο για το “τι παραλιακό μέτωπο θέλουμε”, αλλά και για το πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος – πώς θα επιλεγεί δηλαδή η καλύτερη πρακτική/μεθοδολογία ώστε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κι αυτό διότι η ανάπλαση της παραλιακής δεν περνάει μόνο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά η υλοποίησή της θα είναι η συνισταμένη μίας σειράς ενεργειών, τις οποίες θα επιχειρήσει να φωτίσει η περί ης ο λόγος ημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσκεκλημένος και βασικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος -μαζί με το συνεργάτη του Μπερνάρ Κουόμο- υλοποίησαν την ανάπλαση της παραλίας της συμπρωτεύουσας σε ένα πρότζεκτ με τον τίτλο “Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης” το οποίο έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα δώδεκα βραβεία.

Ο κος Πρόδρομος Νικηφορίδης με τον κο Παύλο Μιχαηλίδη σε πρόσφατη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη
Ο κος Πρόδρομος Νικηφορίδης με τον κο Παύλο Μιχαηλίδη σε πρόσφατη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη