(Vid) To ΕΣΠΑ φέρνει επιστημονικό προσωπικό στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Μπορεί το πρόγραμμα “Ξένιος Ζεύς” το οποίο εξασφάλιζε προσωπικό στις δομές του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης να μην υφίσταται πια, ωστόσο ο πρόεδρος του φορέα Αντώνης Βαμβακερός μετέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η δομή δεν θα μείνει χωρίς προσωπικό.

Κι αυτό γιατί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Πολυκοινωνικό είναι από αυτούς που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και του θεσμού τω “Κέντρων Κοινότητας” που εισάγει η κυβέρνηση στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ μάλιστα υπέγραψε τη σχετική απόφαση για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ τεσσάρων Κέντρων Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους της ΑΜ-Θ, ένας από τους οποίους είναι και η Αλεξανδρούπολη.

Όπως είπε ο κος Βαμβακερός το νέο προσωπικό θα είναι λιγότερο από όσους απασχολούνταν στον “Ξένιο Δία” παρόλα αυτά είναι άκρως απαραίτητο καθώς οι ανάγκες ολοένα αυξάνουν και το Πολυκοινωνικό καταγράφει πλέον περιστατικά ανθρώπων που έχουν περιπέσει σε ένδεια ακόμα κι αν αυτό δεν είναι εμφανές. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος στο Πολυκοινωνικό προσέρχονται πολίτες που φαινομενικά είναι ευκατάστατοι, αλλά η φορολογική τους δήλωση (την οποία επιδεικνύουν) λέει το εντελώς αντίθετο.