Ποιο είναι το επιπλέον όφελος που κέρδισε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από τον ΤΑΡ

Κι όμως… ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι κατά τι περισσότερο ωφελημένος από τον αγωγό ΤΑΡ, σχετικά πάντα με τα οφέλη που θα αποκομίσει από την διέλευση του αγωγού. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ήδη κερδίσει την εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας (το ζεστό νερό δηλαδή) που παράγεται στον σταθμό συμπίεσης του αγωγού στους Κήπους.

Αυτό είναι κάτι που πέτυχε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με τις δικές του δυνάμεις και έγινε το 2013 όταν ο Δήμος διά του αρμοδίου για ενεργειακά θέματα Γιάννη Φαλέκα όταν εξέταζε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου είχε ζητήσει να ενταχθεί η παραχώρηση της θερμικής ενέργειας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Με αυτή την προϋπόθεση είχε εκδοθεί και το σχετικό ΦΕΚ και έτσι ο Αγωγός ΤΑΡ, είναι πλέον υποχρεωμένος να τηρήσει τη δέσμευσή του.

Η συγκεκριμένη μορφή ενέργειας μάλιστα ανήκει και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και “κουμπώνει” στο σχεδιαζόμενο έργο της τηλεθέρμανσης των Φερών, το οποίο πλέον βρίσκεται στη φάση της αναζήτησης χρηματοδότησης, όπως ενημέρωσε το Σώμα ο κος Γιάννης Φαλέκας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κος Φαλέκας μάλιστα κέρδισε και τα εύσημα του Δημάρχου καθώς κανένας άλλος Δήμος στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να “δεσμεύσει” τον ΤΑΡ σε κάτι περισσότερο από τα αυτονόητα (αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων, εξαγορές γης, αντισταθμιστικά οφέλη κλπ). Ο κος Λαμπάκης παίρνοντας αφορμή από το επαινετικό σχόλιο προς τον κο Φαλέκα, καταδίκασε τρόπον τινά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης, αποχώρησε μεσούσης της συνεδρίασης “μην ακούγοντας τα σημαντικά”, όπως είπε ο χαρακτηριστικά.

[+] Σχόλιο του reportal.gr

Το reportal.gr καλύπτει ανελλιπώς όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης και αυτό που κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί είναι η στάση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων. Κι αυτό γιατί, οι περισσότεροι εξ αυτών (ανεξαρτήτως παράταξης) συνήθως ΔΕΝ προσέχουν τον εκάστοτε ομιλητή-εισηγητή του θέματος και προτιμούν να ασχολούνται με τα κινητά τους, με πηγαδάκια ή ακόμη και να φλυαρούν ασκόπως παρακωλύοντας τη διαδικασία. ΟΜΩΣ στο τέλος ψηφίζουν και φυσικά αναρωτιέται κανείς με ποιο κριτήριο καταθέτουν αυτήν την ψήφο (είτε είναι αρνητική, είτε θετική), αφού δεν έχουν ακούσει τίποτα… (Για του λόγου το αληθές παρατηρήστε τη “φασαρία” στο βίντεο με την εισήγηση του κ. Φαλέκα)