Η Ακαδημία Πολιτών του Έβρου μεγάλωσε και έγινε Περιφερειακή!

Περίπου 270 άνθρωποι φοίτησαν πέρυσι στην Ακαδημία Πολιτών που λειτούργησε πιλοτικά στον Έβρο ως μία ιδέα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το εγχείρημα φυσικά τύγχανε και της στήριξης του αείμνηστου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη και δεδομένης της επιτυχίας του από φέτος μεγαλώνει και καλύπτει πλέον και τους πέντε νομούς της Περιφέρειας.

Αυτό ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Να θυμίσουμε ότι η συμμετοχή στην Ακαδημία είναι δωρεάν και η θεματική των διαλέξεων της Αλεξανδρούπολης για φέτος είναι «Ζώντας στο σήμερα» και της Ορεστιάδας «Περιβάλλον και άνθρωπος». Οι διαλέξεις της Αλεξανδρούπολης θα γίνονται στο Νομαρχείο κάθε Τετάρτη 19.00-21.00 και της Ορεστιάδας στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο κάθε Τετάρτη 18.00-20.00.

Όπως είπε και ο κος Πέτροβιτς: « Η γνώση πρέπει να είναι προνόμιο των πολλών», ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι την Ακαδημία υποστηρίζουν το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Όλες οι πληροφορίες για τα τμήματα και τις ώρες λειτουργίας, στο site της περιφέρειας, στην ηλ. Διεύθυνση: pamth.gov.gr