Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας είχαν οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης

Στην Κομοτηνή και την έδρα της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής έγινε τελικά η συνάντηση των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ο κος Γαβρόγλου συμμετείχε στο κυβερνητικό κλιμάκιο που περιόδευσε στη Θράκη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 25/11 και να θυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως είχε αντιδράσει επειδή η ατζέντα των συναντήσεων δεν περιελάμβανε επαφές με τη θρησκευτική ηγεσία του τόπου.

Η συνάντηση τελικά καθορίστηκε την Πέμπτη (δηλαδή την παραμονή της επίσκεψης του κλιμακίου) και κατά διάρκεια της οι Μητροπολίτες επέμειναν στην ανάγκη η Ελλάδα να αναδείξει την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, που μπορεί να αποτελέσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Επικαλέστηκαν, μάλιστα και τη δήλωση του πρωθυπουργού: «Δεν επιτρέπουμε σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής αναφέρεται ότι οι Μητροπολίτες ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα “θέματα της ευαισθήτου περιοχής” και ο διάλογος που έγινε μεταξύ τους χαρακτηρίζεται “γόνιμος”.

Επιπλέον οι Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Διδυμοτείχου, Σουφλίου & Ορεστιάδας Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων και Κομοτηνής & Μαρωνείας Παντελεήμων εξέφρασαν τις ευχές τους στον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Παιδείας.