Μήνυμα Τσίπρα προς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής από τη Φιλλύρα

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής αλλά και τον Ταγήπ Ερντογάν έστειλε από τη Φιλλύρα του Δήμου Αρριανών στη Ροδόπη ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κος Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών».

Ο τόπος αλλά και ο χρόνος της συγκεκριμένης δήλωσης της προσδίδου ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού ο μεν Δήμος Αρριανών έχει μεγάλο μέρος μειονοτικών κατοίκων -έχει και μειονοτικό δήμαρχο, ενώ χρονικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν για τα “σύνορα της καρδιάς του” και την “επαναδιαπράγματευση της συνθήκης της Λωζάνης”.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε ένα φλέγον για την περιοχή της Θράκης ζήτημα, που όμως συνήθως περνάει “στα ψιλά” και αυτό είναι τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία καλώντας τους μειονοτικούς να στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια νηπιαγωγεία του ελληνικού κράτους και όχι αλλού.

Τρίτο σημαντικό σημείο των εξαγγελιών Τσίπρα από τη Φιλλύρα λογίζεται η αναφορά του στη δωρεάν δορυφορική μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή προκειμένου και οι κάτοικοι του ορεινού όγκου Ροδόπης και Ξάνθης να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση για τα ελληνικά δρώμενα (να θυμίσουμε δε ότι το σήμα στον ορεινό όγκο ήταν πάγιο αίτημα του αείμνηστου περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη).

Δείτε όλη την ομιλία του πρωθυπουργού στη Φιλλύρα, εδώ: