Κομοτηνή: Οι άστεγοι της Κομοτηνής αποκτούν στέγη χάρη στους Lions

Στην γωνία των οδών Κουντουριώτου και Χαρισίου Βαμβακά βρίσκεται ο χώρος που νοίκιασε η Λέσχη Lions που θα λειτουργήσει ως στέγη και θα στεγάσει άστεγους της Κομοτηνής. Ο χώρος ενοικιάστηκε για 3 χρόνια και έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 10 ατόμων που θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Η στέγη θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες διαθέτει 5 δωμάτια, κουζίνα και χώρους υγιεινής και καθαριότητας. Η δράση αυτή είπε η πρόεδρος των LionsΚομοτηνής Ζωή Κοσμίδου βρήκε υποστήριξη από τον δήμο, την περιφέρεια, την εκκλησία .Παράλληλα η κ Κοσμίδου απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες και εθελοντές να προσφέρουν σε αυτήν την δράση.

Πάντως σε ότι αφορά τις οικογένειες που αυτή την στιγμή στην Κομοτηνή έχουν ανάγκη στέγασης η έρευνα έδειξε ότι είναι περίπου 40.

Η προσπάθεια των Lions για την ανεύρεση στέγης ξεκίνησε με μια μεγάλη επίδειξη μόδας που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες και θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις για την ενίσχυση της προσπάθειας ανεύρεσης στέγης για τους άστεγους της περιοχής.

Πάντως σε ότι αφορά την στέγη υπάρχουν ακόμη ανάγκες σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Ηδη ξενοδοχείο της Κομοτηνής διέθεσε κρεβάτια και στρώματα.Ενώ κάθε προσφορά σε λευκά είδη, ηλεκτρικές συσκευές έπιπλα και είδη κουζίνας είναι ευπρόσδεκτα.

Η λέσχη Lions Κομοτηνής γιορτάζει 30 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο κι όπως τόνισε η κ Κοσμίδου “υπηρετούμε τους κατοίκους της περιοχής και θέλουμε την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους. Οι Lions το 2017 θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση τους. Πρόκειται για μια εθελοντική οργάνωση με 1,5 εκατ εθελοντές”

Αμαλία Γαρυφαλλίδου, ΕΡΤ Κομοτηνής