Η συσκεψη των παραγωγικων φορεων υπο τον Πρωθυπουργοστην Ροδοπη

Πλήθος φορέων από όλη την ΑΜΘ βρέθηκαν στην αίθουσα “Γιώργος Παυλιδης” της ΠΕ Ροδόπης προκειμένου να θέσουν υπόψη του πρωθυπουργού τα προβλήματα των περιοχών τους. Παρακάτω θα γίνει μια καταγραφή όλων όσων ειπώθηκαν με τη σειρά που ειπώθηκαν

Χρήστος Μετιος – Περιφερειάρχης Ροδόπης

Ο Περιφερειάρχης προέταξε το αίτημα για νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή, την καταπολέμηση ζωονοσων, και την ανάγκη για ανάκαμψη της Περιφέρειας από τη δεινή της θέση μιας και έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Ο κος Μετιος κατέγραψε μακρά λίστα  προβλημάτων και έργων που πρέπει να γίνουν, την οποία θα κοινοποιήσει στον πρωθυπουργό και γραπτά.

Αντιφωνηση πρωθυπουργου: Ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν έχω πολύ χρόνο, όμως ας το εκμεταλλευτούμε δημιουργικά. Ξεκινάμε από κοινή αφετηρία και αυτή είναι η προσπάθεια για το καλύτερο. Είμαστε σε μια δύσκολη καμπή, όμως το Β’ εξάμηνο του 2016 έχει σημάδια ανάκαμψης. Σας διαβεβαιώνω ότι οι αριθμοί θα μετουσιωθούν σε πολιτικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.

Δεν επέλεξα τυχαία να ξεκινήσω την πρώτη μου περιοδεία ως πρωθυπουργός από τη Θράκη. Θεωρώ ότι η Θράκη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής για λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Όμως έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει διαμετακομεταμιστικος κόμβος και κόμβος μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση.

Η προσπάθεια για την ανάπτυξη της Θράκης δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος. Είναι Εθνική.

Το λιμάνι τηςΑλεξανδρούπολης μπορεί να γίνει από τα σημαντικότερα της Βαλκανικής. Για τη σύνδεση Μπουργκας – Αλεξανδρούπολη μέσω σιδηροδρόμου θα κάνουμε με τους Βουλγάρους συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη στο προσεχές διάστημα.

Θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη κάθετων αξόνων στην Εγνατία οδό και φυσικά η ΔΕΠΑ επεκτείνει το δίκτυο της και σε συνδυασμό με το lng και τον αγωγό igb θα έρθουν θέσεις εργασίας αλλά θα πάρει και η περιοχή τα χαρακτηριστικά του ενεργειακού κόμβου.

Στα αγροτικά ζητήματα προσπαθούμε να καταβάλουμε αποζημιώσεις μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Γνωρίζω επίσης τα οικονομικά βάρη που επωμίζεται ο λαός, όμως πρέπει να βγούμε από την επιτροπεία. Και όταν βγούμε θα επιστρέψουμε στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Εθνικός μας στόχος το επόμενο διάστημα είναι να δώσουμε δουλειές και να τονώσουμε την επιχειρηματικοτητα.

Από το σημείο αυτό και μετά η σύσκεψη έκλεισε για τους δημοσιογράφους και συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Για τη σύσκεψη έλαβαν πρόσκληση περίπου 40 φορείς.