Επιμορφωτική ομιλία για την πρόληψη και καταπολέμηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

Ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης σε συνδιοργάνωση με το «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου», διοργανώνουμε την ομώνυμη ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ, για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς από όλα τα Δημοτικά σχολεία της πόλης, καθώς και άπαντες τους ενδιαφερόμενους

 

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 18:30

στο 10ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης

(οδός “Ικτίνου 12”, απέναντι από το 1ο Γενικό Λύκειο)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Εισηγητής είναι ο κ.Στράτος Βραχιώλιας – ψυχολόγος,

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Έβρου

 

Μεταδίδουμε το μήνυμα για την πρόληψη και καταπολέμηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά. Υπάρχει σχετική ρητή νομοθετική απαγόρευση (ν.3500/2006 άρθρο 4). Όμως ο νόμος δεν αρκεί. Χρειάζεται να πεισθούν και να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν στην ευθύνη τους μικρά παιδιά, ώστε να αποφεύγουν τη χρήση βίας – σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής – και να προσφεύγουν σε πιο αποτελεσματικές και ωφέλιμες μεθόδους διαπαιδαγώγησής τους.

Γι’ αυτό προσκαλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο σε μια κοινή προσπάθεια για την οριστική εξάλειψη της βίας από τις καθημερινές σχέσεις στην οικογένεια, στο σχολείο και σε κάθε άλλο χώρο όπου διαβιώνουν τα παιδιά. Επειδή πολύ συχνά οι γονείς δυσκολεύονται και δεν γνωρίζουν ποια εναλλακτικά μέσα να χρησιμοποιήσουν για τη συμμόρφωση των παιδιών τους και να τα μεγαλώνουν χωρίς βία, εστιάζουμε στην υποστήριξη του θετικού γονικού ρόλου με ενημέρωση και συμβουλευτική προς τους γονείς, αλλά και επικουρικά προς τους εκπαιδευτικούς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, με σκοπό να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, προτάσεις και ουσιαστικές λύσεις. 

Η Βιωματική Δράση εντάσσεται στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! Ονειρεύομαι, Νοιάζομαι, Θέλω, Μπορώ» του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.: 6945849355-Δημ.Κελεμίδης.