Έρχεται και στην Αλεξανδρούπολη το Black Friday

Σίγουρα δεν έχει τα αμερικανικά χαρακτηριστικά του πανζουρλισμού έξω από τα εμπορικά καταστήματα, αλλά θα ταράξει κάπως τα νερά της εμπορικής κίνησης της Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος για το αμερικάνικο «έθιμο» Black Friday, που θα κάποια καταστήματα της πόλης θα υιοθετήσουν αύριο και αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις, αλλά σε περιορισμένα είδη και τεμάχια. Κοινώς… «όποιος προλάβει».

Το «Black Friday» ήρθε πέρυσι στην Ελλάδα και εφαρμόστηκε σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας και φέτος φαίνεται ότι εξαπλώνεται και στην Περιφέρεια. Το «Black Friday» εφαρμόζεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή κάθε Νοέμβρη, ωστόσο στην Ελλάδα δεν υπάρχει θεσμοθετημένο νομικό πλαίσιο γι’ αυτόν τον «θεσμό» της αγοράς, όπως επιβεβαίωσε στο «R» o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ.

Την «Μαύρη Παρασκευή» περιμένουν όλοι οι Αμερικάνοι και Βρετανοί για να κάνουν τα ψώνια της χρονιάς. Οι απίστευτες εκπτώσεις στα καταστήματα προκαλούν ουρές χιλιομέτρων από τους πολίτες που ποδοπατούνται για να προλάβουν τις προσφορές.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=8BXjzDprRdA&t=77s