Ευρεία σύσκεψη φορέων στην Αλεξανδρούπολη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

Ευρεία και πολύωρη σύσκεψη έγινε στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, τοσο με την Αλεξανδρούπολη, όσο όμως και με άλλες περιοχές. Στη σύσκεψη  επανήλθε η σύνδεση του νησιού με το Λαύριο και τη Λήμνο, αλλά και τη Λέσβο ενώ σε αυτήν συμμετείχε και ο ιδιοκτήτης της ΣΑΟΣ Ferries, Φώτης Μανούσης καθώς και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού.

Στη σύσκεψη τέθηκαν οι εξής στόχοι, είτε προς υλοποίηση, είτε προς διεκδίκηση:

  • η τροποποίηση της σύμβασης που αφορά στην επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη από 10 στους 12 μήνες το χρόνο, γεγονός που θα διευκολύνει τη μείωση της τιμής του ναύλου
  • η δημιουργία τελωνειακού σταθμού στη Σαμοθράκη
  • η χρονική επέκταση της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος-Λαύριο από τους τρεις στους πέντε μήνες, όχι μόνο για τουριστικούς αλλά και για εμπορικούς λόγους (προώθηση των τοπικών προϊόντων)
  • η δυνατότητα πραγματοποίησης επιθεωρήσεων πλοίων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
  • ο έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων σε ημερομηνίες με υψηλή ζήτηση
  • η καθιέρωση της επιδοτούμενης γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη –Λήμνος –Λέσβος
  • συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή ως και τον γεν. γραμματέα κ. Θεοτοκά προκειμένου να δρομολογηθούν όλα τα ανωτέρω

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε αυτή τη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, κα Νατάσσα Γκαρά, κ. Γιώργος Καΐσας, εκπρόσωπος του κ. Δημήτριου Ρίζου, ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Ν. Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Θανάσης Βίτσας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Α., κ. Χρήστος Δούκας, ο Λιμενάρχης κ. Δημήτριος Συμεωνίδης,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πλοιοκτήτης της εταιρίας ΣΑΟΣ, κ. Φώτης Μανούσης και εκπρόσωποι των επαγγελματιών Σαμοθράκης.