(Vid) Αλεξανδρούπολη: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης κάθε χρόνο συντονίζει εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Κάθε χρόνο την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως από το 2005, η Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων. Ημέρα Μνήμης γι’ αυτούς που άδικα και βίαια χάθηκαν στην άσφαλτο, αναγνώρισης του πόνου που βιώνουν οι συγγενείς τους, αλλά και αφύπνισης της κοινωνίας και ευαισθητοποίησης των μελών της σε σχέση με τα θέματα της οδικής ασφάλειας. Έτσι και τη φετινή χρονιά σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, τον «SOS Τροχαία Εγκλήματα» Πανελλαδικός Σύλλογος,  το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης και τη Δημοτική Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» διοργανώνονται δράσεις   για την ημέρα αυτή. Το φετινό μήνυμα είναι : «Χωρίς δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη στους δρόμους».

 

Το πρόγραμμα των δράσεων είναι το εξής:

 

Σάββατο 19 Νοεμβρίου

 

08:00π.μ.-14:00μ.μ. : Αιμοληψία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης μπροστά στο Δημαρχείο στη μνήμη των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων .

 

10:00π.μ.-11:00π.μ :Δράσεις στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή στους μικρούς φίλους . Συνθήματα για την ειρήνη στους δρόμους και κατασκευές.

 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου

 

7:00π.μ. -10:00π.μ. : Θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Θεία Λειτουργία και στο τέλος το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στην περιοχή μας. Ανοιχτή πρόσκληση όλων όσων έχουν χάσει  δικό τους άνθρωπο στην άσφαλτο να είναι εκεί με μια φωτογραφία και ένα λουλούδι .

 

10:15π.μ. : Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολουθεί Σιωπηλή Πορεία από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου έως το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Έπειτα ακολουθούν τραγούδια από τη Δημοτική Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

 

Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και σε άλλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν δράσεις στη μνήμη των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

 

1.500 ΖΩΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ