Προσκυνηματική επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Τα μέλη της περίμεναν τον κ. Μητσοτάκη έξω από τον ιερό ναό του Πρωτάτου, όπου κι έγινε η επίσημη υποδοχή.

Κατά την αντιφώνησή του, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους να προσευχηθούν για όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια.

«Δεν ήρθαμε εδώ πέρα σήμερα ως πολιτικοί να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά.Ήρθαμε ως Έλληνες πολίτες, αλλά πρωτίστως ήρθαμε ως πιστοί, να σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας, είμαστε στο πλευρό σας, γιατί η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγιάς μας, με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του, μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης προσκύνησε την ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», μπροστά στην οποία στάθηκε για μερικά λεπτά αμίλητος, κι έψαλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», σε κλίμα κατάνυξης, μαζί με τα μέλη της ιερής κοινότητας.

Μετά το Πρωτάτο, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ιεράς Κοινότητας για το παραδοσιακό κέρασμα, ενώ είχε και συζήτηση μαζί με τα μέλη της, από τα οποία ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την Αθωνική Πολιτεία.

Στη συνέχεια, η Ιερά Επιστασία παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Μητσοτάκη στο Αρχονταρίκι της.

 

ert.gr