Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στηρίζοντας αξιόλογες, πρωτότυπες πολιτιστικές κι επιστημονικές δράσεις, φιλοξενεί στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ την εκδήλωση «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» του Εργαστηρίου Ιστολογίας – Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πρόκειται για έκθεση φωτογραφιών, που προκύπτουν από τις χιλιάδες μικροσκοπικές εικόνες που περνούν καθημερινά από τα μάτια του Παθολογοανατόμου. Απλές μικροσκοπικές εικόνες ιστολογικών τομών στο μικροσκόπιο, που παίρνουν συγκεκριμένη μορφή κι απεικονίζονται χωρίς καμία τεχνική επεξεργασία. Τα ανθρώπινα κύτταρα σχηματίζουν παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.

Η έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Παθολογικής Ανατομικής, στις 19:00, στον ισόγειο χώρο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ. Θα είναι επισκέψιμη κατά τις εξής ημέρες και ώρες:

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΕΣ
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 19:00 – 21:00
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 10:00 – 13:00
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 10:00 – 13:00
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 10:00 – 13:00

 

Παράλληλα με τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ» του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ, για τον καθοριστικό ρόλο της ιστολογικής εξέτασης στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών, καθώς και τα στάδια επεξεργασίας των ιστών που μεσολαβούν από το χειρουργικό τραπέζι μέχρι το μικροσκόπιο του Παθολογοανατόμου και την τελική διάγνωση.

Υπεύθυνη της εκδήλωσης είναι η κα Μαρία Λαμπροπούλου, Αν. Καθηγήτρια Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει, επίσης, την έγκριση και την υποστήριξη της Ιατρικής Εταιρείας Θράκης, καθώς και της European Society of Pathology.