Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τα διόδια της Μέστης ετοιμάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Με ένα υπόμνημα που θα εξηγεί ακριβώς τους λόγους για τους οποίους το Σώμα αντιδρά στην κατασκευή σταθμού διοδίων στη Μέστη θα προσπαθήσει να αποτρέψει την κατασκευή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου, και επιπλέον ορίστηκε τριμελής επιτροπή που ανέλαβε τη σύνταξή του. Την επιτροπή αποτελούν οι κκ Πέτροβιτς, Τρέλης και Ιωσηφίδης και το υπόμνημα πρέπει να είναι έτοιμο έως την Κυριακή οπότε το Σώμα συνέρχεται εκ νέου σε συνεδρίαση.

Εφόσον το υπόμνημα εγκριθεί και ψηφιστεί θα εκδοθεί και ψήφισμα διαμαρτυρίας και αμφότερα θα σταλούν το Υπουργείο Υποδομών και το Χρήστο Σπίρτζη τη Δευτέρα.

Να σημειώσουμε όμως ότι η Δευτέρα είναι η προτελευταία ημέρα της προθεσμίας που ορίζεται από την προκήρυξη ανάδειξης αναδόχου για την κατασκευή του σταθμού, που είναι η 22α Νοεμβρίου. Οι προσφορές έχουν ήδη κατατεθεί, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές καθότι οι φάκελοι θα παραμείνουν σφραγισμένοι έως την προσεχή Τρίτη.

Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων θα προτείνεται και εναλλακτική τοποθεσία εγκατάστασης του σταθμού, που θα είναι το τελωνείο των Κήπων.