Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ζήτημα της σύλληψης των παράκτιων αλιέων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Το σοβαρό ζήτημα που αναδείχθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ (11/11/16) αφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μετά από αίτημα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ συζητήθηκε η σύλληψη και η αυτόφωρη διαδικασία κατά των παράκτιων ψαράδων με το αιτιολογικό ότι δεν διέθεταν άδεια υπαίθριου εμπορίου (έχουν άδεια να πωλούν μέσα από τα καΐκια όχι όμως και πάνω στην προβλήτα).

Το σημαντικό του ζητήματος φάνηκε από την τοποθέτηση του Δημάρχου ο οποίος ξεκαθάρισε πως το λιμάνι κάποια στιγμή θα κλείσει για το κοινό, όπως γίνεται σε όλα τα λιμάνια, και θα υπάρχουν μόνο «επιβατικοί διάδρομοι» για τα πλοία.

Δηλαδή, με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το ξεπούλημα του λιμανιού μέσα από την ιδιωτικοποίησή του προχωράει κανονικά (και για όσους έχουν ακόμη αυταπάτες). Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα την ευρωενωσιακή πολιτική και στο ζήτημα των λιμανιών, πολιτική που υπαγορεύεται και εξυπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων της ενέργειας, των μεταφορών κλπ και υπηρέτησαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κα συγκυβερνήσεις.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εδώ και χρόνια έχει αναδείξει αυτόν τον κίνδυνο, ότι από την εφαρμοζόμενη πολιτική σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο ο λαός της πόλης μας σιγά σιγά θα αποκλείεται από την ελεύθερη πρόσβαση και δραστηριότητά του στο λιμάνι. Αυτό ξεκίνησε από τη μεταφορά της «ΛΑΙΚΗΣ», την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ του χώρου ελεύθερης στάθμευσης κάτω από το Φάρο κλπ.

Είναι ώρα ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να μην παραμένει θεατής στο ξεπούλημα του μόχθου του, της περιουσίας, της ζωής του. Να οργανώσει έγκαιρα και ενιαία τον αγώνα του, όχι καθένας χωριστά όταν το πρόβλημα έρχεται στην «πόρτα» του.