Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος μιλάει για το βιβλίο του “Σιωπηρή Άλωση”

Στη Θράκη βρέθηκε αυτές τις μέρες ο συγγραφέας Αναστάσιος Λαυρέντζος παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο, με τίτλο “Σιωπηρή Άλωση”. Ο κος Λαυρέντζος συστήθηκε στο κοινό της Θράκης με το προηγούμενο πόνημα του “η Θράκη στο μεταίχμιο” και τώρα επανέρχεται για να κρούσει δυνατά έναν κώδωνα κινδύνου που αφορά στο δημογραφικό αφανισμό της Ελλάδας σε συνδυασμό με τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές που δέχεται η χώρα.

Μέσα από αναλύσεις επίσημων στοιχείων και δεδομένων ο κος Λαυρέντζος οδηγεί τον αναγνώστη σε συμπεράσματα που είναι ανησυχητικά για το μέλλον της χώρας εν γένει και ουσιαστικά τον (προ) καλεί να πάρει πολιτική θέση επί όλων όσων συμβαίνουν ή, καλύτερα, δεν συμβαίνουν.

Ο κος Λαυρέντζος βρέθηκε και στην Αλεξανδρούπολη και η παρουσίαση του βιβλίου του έγινε στο Ιστορικό Μουσείο με την ευθύνη της διοργάνωσης στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης – Φ. Σκαρλακίδου. Τον συναντήσαμε λίγο πριν την εκδήλωση της παρουσίασης και μίλησε στο “R” για την “Σιωπηρή Άλωση” τους προβληματισμούς του για τη Θράκη αλλά και την Ελλάδα εν γένει.