Search
Close this search box.
503 δόκιμοι πρωτοετείς ορκίστηκαν στις Σχολές Αστυφυλάκων της Θράκης

Δύο ορκωμοσίες πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων έγιναν στις Σχολές Αστυφυλάκων της Θράκης, δηλαδή σε αυτήν της Κομοτηνής και σε αυτή την του Διδυμοτείχου. Συνολικά ορκίστηκαν 503 δόκιμοι αστυνομικοί (308 στην Κομοτηνή και 195 στο Διδυμότειχο) που θα είναι στη διάθεση της Αστυνομίας σε δύο χρόνια, αφού ολοκληρώσουν δηλαδή την φοίτησή τους.

Οι Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων να θυμίσουμε ότι είχαν διακόψει τη λειτουργία τους προ δύο ετών και οι σπουδαστές που ορκίστηκαν εισήχθησαν σε αυτές στο σχολικό έτος 2013-2014.

Από την Κομοτηνή, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης είπε ότι “ελπίζει να μην ξαναγίνουν μεγάλα διαλείμματα στη λειτουργία των Σχολών Αστυφυλάκων γιατί αυτές είναι χρήσιμες τόσο για την ίδια την Αστυνομία, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες”.

Το θέμα πάντως είναι ότι οι Σχολές προς το παρόν λειτουργούν και αυτές τις Θράκης -τουλάχιστον- θα προσφέρουν στο Σώμα 503 μέλη (άντρες και γυναίκες) σε δύο χρόνια από σήμερα, που αν μη τι άλλο είναι χρήσιμοι καθώς η έλλειψη προσωπικού και στην Αστυνομία είναι γνωστή τοις πάσι.