Τελωνείο Κήπων: Στη «σύνταξη» ο διάσημος σκύλος – ανιχνευτής Ντιέγκο!

Στη “σύνταξη” βγαίνει στο τέλος του χρόνου ο διάσημος σκύλος – ανιχνευτής του τελωνείου Κήπων, Ντιέγκο. Ο τετράποδος ανιχνευτής ολοκληρώνει τη θητεία του στην Ελληνική Αστυνομία, ως ένας από τους πιο ικανούς ανιχνευτές ναρκωτικών ανά την Ελλάδα.

Η μύτη του έχει μυρίσει και εντοπίσει τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών κάθε είδους σε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τελωνείο των Κήπων και χάριν των ικανοτήτων του έχουν συλληφθεί πολλοί διακινητές ακόμη και μέλη μεγάλων κυκλωμάτων.

Η αποχώρηση του Ντιέγκο αφήνει το τελωνείο των Κήπων με τέσσερις σκύλους-ανιχνευτές οι δύο εκ των οποίων είναι εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών. Όμως από τη νέα χρονιά στο δυναμικό του μεθοριακού σταθμού θα ενταχθεί και ένας σκύλος-ανιχνευτής παράνομα κρυμμένων  χαρτονομισμάτων ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία εκπαίδευσης.

Ο νέος σκύλος-ανιχνευτής είναι ένας από τους τέσσερις που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα για αυτό το σκοπό και οι άλλοι τρεις τετράποδοι συνάδελφοι του θα τοποθετηθούν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στο αεροδρόμιο Μακεδονία και στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Επιπλέον, στο τελωνείο των Κήπων θα εφαρμοστεί και ένα πιλοτικό πρόγραμμα «διπλής» εκπαίδευσης σκύλου. Πιο συγκεκριμένα ένας από τους υπάρχοντες σκύλους-ανιχνευτές ναρκωτικών θα εκπαιδευτεί και στον εντοπισμό χαρτονομισμάτων και αν η μέθοδος αποδώσει θα εφαρμοστεί και σε άλλα σκυλιά.