Πολύ μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ στο 10μηνο του 2016

Σοκαριστικοί είναι οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κάθε είδους) που έχει κατασχέσει από την αρχή του χρόνου έως το τέλος Οκτωβρίου.

Αξιοσημείωτος είναι και ο αριθμός των σχετικών με ναρκωτικά υποθέσεων που χειρίστηκε η Ελληνική Αστυνομία και οι οποίες ξεπερνούν τις 8.000. Οι συλλήψεις δε… φτάνουν τον πληθυσμό μιας κωμόπολης!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομία με τα αριθμητικά στοιχεία:

Στους πρώτους δέκα μήνες του 2016 κατασχέθηκαν περισσότεροι από 6,7 τόνοι κάνναβης, 45.630 δενδρύλλια κάνναβης, 62.646 ναρκωτικά δισκία, 178,7 κιλά ηρωίνης και 101 κιλά κοκαΐνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2016, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν συνολικά 8.653 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 11.220 άτομα για αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας κατασχέθηκαν περίπου 3,2 τόνοι κάνναβης και περισσότερα από 40 κιλά ηρωίνης και 29 κιλά κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν 30 μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία τον Οκτώβριο χειρίστηκε τρεις από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις του 10μηνου και αποδήμησε πλήρως τέσσερα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή τις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε «Ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών είναι διαρκής και επίμονος. Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έρχονται να αποδώσουν σημαντικές επιτυχίες απέναντι στα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα των ναρκωτικών. Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο – είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και τους πολίτες, των οποίων η συμβολή στη μάχη αυτή, είναι σημαντική».

Τα ναρκωτικά που κατάσχονται από τις αστυνομικές αρχές καίγονται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, ενώπιον επιτροπής, στην οποία προεδρεύει εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι προϊστάμενοι της διωκτικής αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας.