127.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού κολυμβητηρίου Ορεστιάδας

Σύμφωνα με τη Συλλογική Απόφαση Ε016  του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2016 (ΑΔΑ: 7Ι234653Ο7-99Ν) εγκρίθηκε η ένταξη αθλητικών έργων στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και καθορίστηκαν τα οικονομικά στοιχεία για την υλοποίηση των έργων αυτών.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Ορεστιάδας εγκρίθηκε το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου ύψους 127.025,00 ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση ενέκριναν τη  μελέτη που είχε κατατεθεί από το Δήμο Ορεστιάδας και προχώρησαν στην ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για τη συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου , καθώς εξασφαλίζει τα κονδύλια  για το σύνολο των επεμβάσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε αυτό, με σκοπό την μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου για θέρμανση, ψύξη και ύπαρξης ζεστού νερού στα αποδυτήρια.

Το κολυμβητήριο, το οποίο στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη κονδυλίων για τις ενεργειακές του ανάγκες και παρέμεινε κλειστό για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεί για τους κατοίκους της πόλης μας και για τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αυτό ένα εξαιρετικά σημαντικό  χώρο απόδρασης και άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων.

Με την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές όλων των ηλικιών να προπονούνται, να αθλούνται και να παίρνουν μέρος σε αγώνες τοπικού και πανελλαδικού επιπέδου, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους  κατοίκους των πόλεων που απέχουν σημαντικά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
«Οι συντονισμένες προσπάθειες των φορέων και η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις κεντρικές δομές των Υπουργείων έχουν αποδείξει πως φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Το συγκεκριμένο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, σε μια περιοχή όπως η Ορεστιάδα, δεδομένων των βεβαρημένων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα αποτελέσει δίχως αμφιβολία σημαντική διευκόλυνση στη ζωή των κατοίκων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο του κολυμβητηρίου. Για μας είναι ιδιαίτερο σημαντικό να συμβάλλουμε στη βελτίωση, αλλά και στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας των Εβριτών πολιτών», σημείωσε η Βουλευτής Έβρου, κα Αναστασία Γκαρά.