Επενδύσεις 12 εκατομμυρίων ευρώ από τα Mac Donald’s

Επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την προσεχή τριετία η Premier Capital plc, η οποία αναπτύσσει τα καταστήματα McDonald’s στην Ελλάδα, με στόχο την λειτουργία 8 ακόμη εστιατορίων.

Μέχρι το τέλος του 2016 η αλυσίδα θα λειτουργήσει δύο νέα εστιατόρια McDonald’s, ένα στον Πειραιά και ένα στη Θεσσαλονίκη (drive thru). Με τις παραπάνω προσθήκες, το δίκτυο των καταστημάτων της McDonlad’s αναμένεται από 23 που είναι σήμερα να φτάσει τα 33 στο τέλος της επόμενης τριετίας, δημιουργώντας 250 νέες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις περιλαμβάνουν και ανακαινίσεις καταστημάτων, με την προσθήκη ψηφιακών οθονών αυτόματης παραγγελιοληψίας, που λειτουργούν ήδη σε κάποια καταστήματα, όπως του Αλίμου και της Γλυφάδας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, το βράδυ της Τετάρτης ο Victor Tedesco, managing director για την Ελλάδα της Premier Capital plc, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου για την συμπλήρωση των 25 χρόνων παρουσίας της αλυσίδας  στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 2011 που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η Premier Capital έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις πάνω από 10,4 εκατ. ευρώ για την ίδρυση νέων και την ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων.
Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά 2% περίπου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο, ενώ θετικά αναμένεται να ολοκληρωθεί και το σύνολο της χρήσης.

Σε ετήσιο επίπεδο οι πωλήσεις υπολογίζονται σε πάνω από 4 εκατομμύρια γεύματα.

Ο κ. Τedesco ανέφερε σχετικά με την παρουσία της Ρremier Capital plc στην χώρας μας: «Αναλάβαμε τη διαχείριση της McDonald’s στην Ελλάδα το 2011, με στόχο να αναπτύξουμε την αγορά και ήδη βλέπουμε θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές και σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργίας του δικτύου McDonald’s. Από το 2011 έχουμε επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία και τους καταναλωτές».

Η Premier Capital είναι Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα και από τον Ιανουάριο του 2016 στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100 εκατ. καταναλωτές ετησίως και παρουσιάζοντας ετήσιες πωλήσεις 230 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν συνολικά τους 7.000 και ο αριθμός των εστιατορίων είναι πάνω από 140 συμπεριλαμβανομένων 68 McDrive και 40 McCafe’s. Στην Ελλάδα τα καταστήματα της McDonald’s βρίσκονται σε Σύνταγμα, Άλιμο, Αιγάλεω, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Ίλιον, Π. Φάληρο, Βάρη, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ρέντη, Γλυφάδα, Εμπορικό Κέντρο Smart Park στα Σπάτα, Πολυδένδρι (Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας), Θεσσαλονίκη (εμπορικό κέντρο One Salonica), Ρόδο (στην πόλη της Ρόδου και στο Φαληράκι), Κρήτη (Ηράκλειο, Μάλια και Χερσόνησο), Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κω και Σαντορίνη.

 

insider.gr