150η επέτειος από το Ολοκαύτωμα της ιστορικής Μονής Αρκαδίου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Ανδρέα Ξανθού, των Προέδρων των κομμάτων Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, Αντιπεριφερειαρχών, τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η Δοξολογία στην ιστορική Μονή του Αρκαδίου Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, τιμώντας την 150η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της ιστορικής Μονής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στην είσοδο της ιστορικής Μονής ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ανδρέας Ξανθός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Νωρίτερα στην κεντρική οδό Κουντουριώτη στο Ρέθυμνο έγινε παρέλαση παρουσία του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών-εκπαιδευτικών  ιδρυμάτων Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων κ.α.

«Εκατόν πενήντα χρόνια από την ιστορική επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου και τα μηνύματα είναι διαχρονικά για ελευθερία, για αρχές, αξίες, ιδανικά, για τα οποία σήμερα πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερο. Αποτελεί μια ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας, μια κίνηση που αντιπροσώπευε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού, μια πράξη αντίστασης που δεν προέκυψε από την κορυφή, αλλά επιβλήθηκε από την καρδιά των επαναστατημένων Κρητικών» δήλωσε μετά την παρέλαση για την ιστορική επέτειο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.