Ζευγάρι κατασκεύασε θερμοκήπιο γύρω από το σπίτι για οικονομική ζέστη (φωτο+Video)

Ο Charles Sacilotto και η σύζυγός του Marie Grammer σκέφτηκαν να εξοικονομήσουν ενέργεια στο σπίτι τους στη Στοκχόλμη τοποθετώντας το ακίνητο μέσα σε ένα θερμοκήπιο! Αν και πρόκειται σίγουρα για έναν αντισυμβατικό τρόπο θέρμανσης, ωστόσο η ιδέα τους αποδείχτηκε σοφή και αποτελεσματική…

Όπως εξηγεί η γυναίκα εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου, ό,τι δηλαδή τους δίνει η φύση και κρατούν έτσι το σπίτι τους ζεστό.

6

Τώρα έχουν ένα τρόπο να ζεσταίνουν το σπίτι τους, αλλά και χώρο να καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά όλο το χρόνο πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο αν πάρει κανείς υπόψιν το κλίμα της Σουηδίας.

Η φυσική ηλιακή ενέργεια προσφέρει ζεστασιά δημιουργώντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

7

Κατασκεύασαν ένα θερμοκήπιο μέσα στο οποίο έβαλαν την κατοικία, σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος. Με 4 χιλιοστά γυαλί ασφαλείας σχεδιάστηκε για να αντέχει τα στοιχεία της φύσης. Ο Charles διαβεβαιώνει, ότι ακόμη και αν έσπαγε ένα κομμάτι, αυτό θα γινόταν χίλια κομμάτια ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί κανείς.

8

Γύρω απο σπίτι, το ζευγάρι φύτεψε φυτά και λαχανικά όπως σύκα, ντομάτες, βότανα, σταφύλια και άλλα ήδη που αλλιώς δεν θα επιβίωναν στο Σκανδιναβικό χειμώνα. Βέβαια, για τις κρύες μέρες χρησιμοποιούν επιπλέον θέρμανση στο εσωτερικό, ωστόσο, όπως λένε τα πλεονεκτήματα είναι πολλά από την κατασκευή.

9

Ο Charles κατασκεύασε το θερμοκήπιο πριν 10 χρόνια και του κόστισε περίπου 80000 ευρώ. Όμως λόγω των σημαντικών περιβαλλοντικών και οικονομικών οφελών έκανε  απόσβεση γρήγορα.

5

0

 

theheartysoul.com