“Σκάνδαλο” στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 23χρονος για ακόλαστες πράξεις

Συνελήφθη χθες (6-11-2016) το απόγευμα, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, ευρισκόμενος έξω από κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, προέβαινε σε ακόλαστη πράξη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις είναι η γνωστή στους πολλούς “προσβολή δημοσίας αιδούς” και πρόκειται για πλημμέλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 έτη.
Συγκεκριμένα, το σχετικό αδίκημα διαπράττει όποιος δημόσια επιχειρεί ακόλαστη πράξη και προκαλεί με αυτήν σκάνδαλο : ο όρος “σκάνδαλο” εκλαμβάνεται με βάση τις αντιλήψεις του μέσου ανθρώπου περί ηθικής και αιδούς, ενώ ακόλαστες είναι οι πράξεις, που ανάγονται στη σεξουαλική σφαίρα, χωρίς να υπάρχει επαφή με το θύμα και προκαλούν ντροπή (και όχι μόνον, φόβο, αηδία κλπ).
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι επιδειξίες, οι οποίοι αρέσκονται να επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα ή ακόμα χειρότερα να αυνανίζονται δημόσια.