Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Παρών-απών ο Κώστας Ζαγναφέρης στον αγιασμό του γραφείου του Χ. Μέτιου

Τελευταίος έφτασε στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ενώ η τελετή του αγιασμού του γραφείου του νέου Περιφερειάρχη είχε αρχίσει, έφτασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης.

Κι ενώ αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στην τύχη, πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης αποχώρησε αμέσως μόλις τελείωσε η τελετή χωρίς να παραστεί ούτε για λίγο στη δεξίωση που παρέθεσε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ;

Ενδεχομένως και αυτό να ήταν τυχαίο ή ο κος Ζαγναφέρης να είχε καποια ανειλημμένη υποχρεώση, ωστόσο η “μικρή” παρουσία του συζητήθηκε στο περιθώριο του αγιασμού του νέου γραφείου του Χρήστου Μέτιου και αποδόθηκε στην ενόχληση του Ξανθιώτη αυτοδιοικητικού από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία διαδοχής του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη.

Ο κος Ζαγναφέρης άλλωστε από την ημέρα της εκλογής του κου Μέτιου είχε καταδικάσει τη στάση της Νεας Δημοκρατίας αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις κινήσεις του κόμματος αναφορικά με την ανάδειξη νέου προσώπου στη θέση του Γιώργου Παυλίδη και είχε δηλώσει ότι είχε υποστεί πόλεμο επί προσωπικού.

Όσον αφορά την τελετή του αγιασμού αυτή καθαυτή, έγινε από τον Μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμωνα και σε αυτήν παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης,  πλήθος πολιτικών της αυτοδιοίκησης από όλη την Περιφέρεια, Βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και θεσμών, αλλά και οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Στο σύντομο λογύδριο του μετά το πέρας της τελετής, ο κος Μέτιος αναφέρθηκε στον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη λέγοντας ότι σε κείνον ανήκει το όραμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και είπε ότι ο δικός του στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής. Σημείωσε δε ότι παρέλαβε γερές αναπτυξιακές βάσεις σε πολλούς τόμεις από τον εκλιπόντα και κάλεσε όλους τους πολιτικούς, τους θεσμικούς, τους φορείς και τους κατοίκους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε συνεργασία για ένα καλύτερο αύριο.