Αυτός ο καλλιτέχνης κάνει συνθέσεις χρησιμοποιώντας φύλλα, πέτρες, ξύλα και εντυπωσιάζει!

O Andy Goldsworthy δημιουργεί εκπληκτικά αλλά εφήμερα έργα τέχνης χρησιμοποιώντας φύλλα, ξύλα, πέτρες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βρει στη φύση.

Η τέχνη του Goldsworthy θεωρείται παροδική και εφήμερη, κάνοντας τους ανθρώπους να το αντιλαμβάνονται ως κριτική στην ευθραυστότητα της Γης. Ωστόσο, για τον Goldsworthy, η έννοια είναι πιο περίπλοκη.

Ο ίδιος εξηγεί:

«Όταν κάνω κάτι, σε ένα χωράφι ή στο δρόμο, αυτό μπορεί να εξαφανιστεί, αλλά αυτό είναι μέρος της ιστορίας αυτών των τόπων», λέει σε συνέντευξή του. «Κατά τις πρώτες ημέρες η δουλειά μου αφορούσε την κατάρρευση και την φθορά. Τώρα, ορισμένες από τις αλλαγές που συμβαίνουν είναι πολύ όμορφες για να περιγραφούν απλά ως αποσύνθεση. Στο Folkestone σηκώθηκα νωρίς ένα πρωί πριν από μια εισερχόμενη παλίρροια και κάλυψα ένα βράχο με πέταλα παπαρούνας. Ήταν ήρεμα και η θάλασσα σιγά-σιγά και απαλά παρέσυρε τα πέταλα, απογυμνώνοντας τον βράχο και δημιουργώντας πιτσιλιές κόκκινου στη θάλασσα. Το λιμάνι από το οποίο πολλοί στρατιώτες έφυγαν για τον πόλεμο ήταν στο παρασκήνιο.»