Ορεστιάδα: “Πολύ κακές λέξεις” με τη Σοφία Μουτίδου στο θέατρο Διόνυσος

Η Σοφία Μουτίδου έχει να μας πει «Πολύ κακές λέξεις» την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 (21:15) στο Θέατρο Διόνυσος, για μία μόνο παράσταση, μέσα από ένα φρέσκο, ιδιόρρυθμο, βρώμικο, αναρχικού τύπου κείμενο που έγραψε η ομάδα «ΔΕΛΤΑ».

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85

Αυτός ο σαρκαστικός, τολμηρός, ξεκαρδιστικός μονόλογος- stand up comedy, πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας την ώρα που περιμένει στον προθάλαμο ενός διάσημου νευρολόγου, τόσο διάσημου, που τους ασθενείς του τους επιλέγει έπειτα από casting, βλέπει μόνο τους πιο «ιδιαίτερους» και πιο διαταραγμένους και η πρωταγωνίστρια μας ελπίζει να είναι εκείνη η τελική τυχερή η οποία θα κερδίσει 6 μήνες δωρεάν θεραπεία από τον διάσημο νευρολόγο- ψυχολόγο Τζέιμς Λόρενς καθώς και ένα έπαθλο 10.000 ευρώ.

Προκειμένου να το επιτύχει αυτό εξομολογείται όλα όσα της έχουν σπάσει τα νεύρα – οι άντρες, το σεξ, η πολιτική, η θρησκεία, ο γάμος, ο έρωτας – και όλο αυτό το ξέσπασμα μαγνητοσκοπείται από την κάμερα του βοηθού του νευρολόγου.

Οι θεατές χρίζονται συνυποψήφιοι ασθενείς του προθαλάμου, ιδιαίτερα διαταραγμένες και αυτές προσωπικότητες, που αναμένουν την σειρά τους για τη δική τους οντισιόν και η πρωταγωνίστρια αποκτά έτσι έναν υγιή ανταγωνισμό και έχει την ευκαιρία να σπάσει τη σκηνική δράση και να δώσει μια διαδραστική νότα στην παράσταση, καθώς συνομιλεί, συμβουλεύεται, συμπορεύεται, συλλυπείται και μας θυμίζει ότι ψηλοί, κοντοί, ξανθοί, μελαχρινοί, τρελοί και λογικοί… συγκάτοικοι είμαστε όλοι στον σουρεαλισμό που λέγεται σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Η ηρωίδα της παράστασης όμως, δεν είναι τρελή… είναι μία απεγνωσμένη γυναίκα, μια γυναίκα που απλώς ελεύθερα βρίζει (όχι και τόσο αδίκως) για όλα όσα της πήγανε στραβά. Για όσα και όσους δεν μπορεί να αλλάξει, αποφασίζει απλά να τους «στολίσει»… με «ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ».

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Ομάδα ΔΕΛΤΑ

Πρωταγωνιστεί: Σοφία Μουτίδου

Συμμετέχει ο Δημήτρης Τσιώκος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ρήγας

Εισιτήρια

Προπώληση: 12 ευρώ (καθημερινά στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ)

Ταμείο: 14 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων): 9 ευρώ (προπώληση/ταμείο)

Πληροφορίες: 2552028280

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ

https://www.youtube.com/watch?v=28iVzJanW_Q