Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σχετικά με τα νέα του καθήκοντα

«Οι Ομογενείς και με ξέρουν και τους ξέρω. Όπως με ξέρει και το Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν ήμουν απλά ένας διπλωματικός και πολιτικός συντάκτης, αλλά ένας δημοσιογράφος που εκτός από τα επιμέρους ζητήματα του διπλωματικού ρεπορτάζ, είχα επαφή με όλη την Ομογένεια, σε όποιο κομμάτι του πλανήτη υπάρχει.

Έχω ασχοληθεί χρόνια με τα προβλήματα τους και με τα θέματά τους, όπως επίσης για χρόνια ολόκληρα μέσα από τους δέκτες της δορυφορικής τηλεόρασης ήμουν η επικοινωνία και η συντροφιά τους με την Ελλάδα – Πατρίδα. Να το επαναλάβω, ότι με ξέρουν και τους ξέρω. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνεννόηση και με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, με τοποθέτησε σε αυτή τη θέση πολύ  μεγάλης ευθύνης.

Οφείλω να δηλώσω, όμως, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ότι θα μιλάω με τους Ομογενείς οι οποίοι θα εκφράζουν τον υπέροχο και δυναμικό Ελληνισμό της Διασποράς, και δεν θα μιλούν ως εκπρόσωποι κομμάτων. Θα μιλάμε για την Ελλάδα στη σκέψη τους και όχι με τα κόμματα στη σκέψη τους. Στις δεύτερες πατρίδες τους θα μιλάω με πατριώτισσες και πατριώτες Ελληνίδες και Έλληνες, μακριά από κόμματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόμμα είναι ένα και λέγεται Ελλάδα. Λέγεται Πατρίδα. 

Για τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια θα επανέλθω στο χρόνο που πρέπει και αφού πραγματοποιήσω την πρώτη μου συνεργασία με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά»