Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης θα “μαρκάρει” πλέον τον Τέρενς Κουίκ

Ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αργά το βράδυ της Παρασκευής, μεταξύ όλων των άλλων, “μεγάλωσε” και το Υπουργείο Εξωτερικών κατά έναν Υφυπουργό. Πρόκειται για τον Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος δεν υπήρχε μέχρι πρότινος και Υφυπουργός επ’ αυτού αναλαμβάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ (ο οποίος στο προηγούμενο σχήμα κατείχε τη θέση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ).

Το γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε τώρα να δημιουργήσει Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, παραμένει άγνωστο. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία στον δικό της πρόσφατο “ανασχηματισμό” μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της, είχε δημιουργήσει Τομέα Απόδημου Ελληνισμού με Τομεάρχη τον Εβρίτη βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη.

Αυτό που περιμένουμε λοιπόν είναι να δούμε τον κο Δημοσχάκη να “μαρκάρει” στενά τον Τέρενς Κουίκ καθώς ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη προτάξει τρία θέματα που θεωρεί σημαντικά για τους απόδημους Έλληνες και αυτά είναι:

α) Η συμμετοχή των απόδημων στις ελληνικές Εκλογές (το θέμα είχε τεθεί από τη Νέα Δημοκρατία μετ’ επιτάσεως και στις πρόσφατες Εκλογές, αλλά η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει προτείνει και σχέδιο νόμου στην πρόσφατη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο).

β) Η υπόθεση με το ελληνικό σχολείο του Μονάχου της Γερμανίας το οποίο παραμένει ημιτελές μιας και η ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της ανέγερσής του

γ) Το αίτημα για καθιέρωση Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού και μάλιστα διά νόμου.

Κρίνοντας από την έως τώρα δραστηριότητα του κου Δημοσχάκη στη Βουλή, θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι θα “βομβαρδίσει” τον Τέρενς Κουίκ με ερωτήσεις όχι μόνο επί των συγκεκριμένων, αλλά γενικά επί θεμάτων που απασχολούν τον Απόδημο Ελληνισμό. Και φυσικά θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τόσο τις απαντήσεις, όσο και τις κινήσεις του κου Κουίκ από τη νέα του θέση.