Ομιλία Α. Γκαρά στην Ολομέλεια για την τροπολογία των τηλεοπτικών αδειών και τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η Α. Γκαρά, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, κατά τη συζήτηση και ψήφιση των τροπολογιών για τις τηλεοπτικές άδειες και τη σύσταση του ΕΣΡ. Κατά την τοποθέτησή της, η Βουλευτής υπογράμμισε την αντισυνταγματική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μη σύσταση του ΕΣΡ, η οποία διαιωνίζει το καθεστώς της ασυδοσίας και της διαπλοκής στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Με την προφανή έλλειψη πρόθεσης από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλλει στην αδειόδοτηση των τηλεοπτικών καναλιών και στη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου στη χώρα μας, η ΝΔ εκμεταλλεύεται τη συγκύρια προκειμένου να πλήξει την κυβέρνηση προσδιορίζοντάς της χαρακτηριστικά ανομίας, αντισυνταγματικότητας και αυταρχισμού,  τόνισε η κα. Γκαρά,  αποδομώντας ουστιαστικά τη στείρα επιχειρηματολογία σε ότι αφορά τη μη συνταγματικότητα και μη νομιμότητα του νομοσχεδίου που έχει ήδη ψηφιστεί για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα, τονίζοντας τη συνταγματική υποχρέωση της σύστασης του ΕΣΡ αλλά και την ισχύ ενός νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή η Βουλευτής αμφισβήτησε την πρόταση της αντιπολίτευσης για την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και κάλεσε τους συναδέλφους της να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου, προκειμένου να καταδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις τους. «Οι νόμοι αλλάζουν με νόμους», είπε χαρακτηριστικά.

Στα πλαίσια της συζήτησης για τη νομιμότητα, η κα. Γκαρά υπενθύμισε στην αίθουσα της Ολομέλειας μερικές από τις “νόμιμες πράξεις” του παρελθόντος της Νέας Δημοκρατίας και την ευθύνη που φέρει από την εποχή της διακυβέρνησής της  για την αναρχία και την αντισυνταγματικότητα που επικρατεί στο τηλεοπτικό πεδίο σήμερα, αλλά και γενικότερα στην πορεία άσκησης πολιτικής και διακυβέρνησης της χώρας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σκάνδαλα που ακολουθούν διαχρονικά τη ΝΔ και τον Πρόεδρο του κόμματος.

Στη συνέχεια, απαντώντας στις ανυπόστατες κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων από τη μεριά της Κυβέρνησης η κα. Γκαρά παραδέχτηκε πως τα μοναδικά συμφέροντα που καλείται να εξυπηρετήσει αυτή η Κυβέρνηση είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων, του δημοσίου συμφέροντος και  του υγιούς επιχειρείν, της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού και πως με κάθε τρόπο «θα υπηρετήσει τη λαϊκή επιταγή να χτυπήσουμε τη διαπλοκή και να στήσουμε ένα σοβαρό, σύγχρονο και ευρωπαϊκό κράτος».        

 

Τέλος, αποδίδοντας ευθύνες διαιώνισης και τροφοδοσίας της υπάρχουσας προβληματικής κατάστασης στην αντιπολίτευση, ανέφερε πως η άρνηση σύστασης του ΕΣΡ κρύβει πίσω της τα δικά τους συμφέροντα και πως η ασυλία στην πληρωμή των υποχρεώσεων των καναλαρχών και η διατήρηση της ασυδοσίας που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με την απαξίωση ανθρώπων, την κατακρεούργηση της γλώσσας και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αποδεικνύουν περίτρανα την αντισυνταγματική τους στάση και δε δίνουν στη Βουλή και στον ελληνικό λαό τις απαντήσεις που αναμένουν. 

«Είμαστε μία δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή και πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των συνταγματικών μας υποχρεώσεων», κατέληξε.