Κομοτηνή: Ο Δήμος αναλαμβάνει τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της πόλης

Μετά απο πρόσφατη βλάβη των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της Κομοτηνής, υπήρξε σύγχυση λόγω της γραφειοκρατίας, ανάμεσα στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας και θέμα αρμοδιοτήτων.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναφέρει:

«Σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας και της συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής και σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ. 3884/5-9-2007 (ΦΕΚ 1970/Β/8-10-2007) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας, δεν είναι υπεύθυνες οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Κομοτηνής, αλλά ο ίδιος ο Δήμος.

Ωστόσο, χρειάζεται να σημειωθεί, ότι μέχρι και σήμερα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη, παρέχει την τεχνική υποστήριξη στη συντήρηση αυτών των φωτεινών σηματοδοτών, με δικό της υπάλληλο.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια δίνεται σήμερα τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας.»

Ο Δήμος Κομοτηνής σε σχετική ανακοίνωση του, απαντά:

«Είναι θετικό ότι στο σχετικό δελτίο τύπου τους οι αρμόδιοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επιβεβαίωσαν ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας από το 2007 έως σήμερα είχαν την τεχνική υποστήριξη των σηματοδοτών της πόλης. Άλλωστε είναι γνωστό ότι με σχετικές συμβάσεις μέχρι πρόσφατα ανέθεταν σε αναδόχους, μεταξύ άλλων και τους συγκεκριμένους σηματοδότες.

Ο Δήμος Κομοτηνής προσβλέποντας στην αμεσότερη ανταπόκριση στις ανάγκες συντήρησης, ρύθμισης και επιδιόρθωσης των εντός της πόλης σηματοδοτών, απαλλάσσει από σήμερα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από την ευθύνη αυτή, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του δικτύου.

Έτσι, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα μπορούν πλέον απερίσπαστα να αποκαταστήσουν επιτέλους τα χρονίζοντα προβλήματα φωτισμού στο οδικό δίκτυο, τόσο στην ανατολική (κόμβος Εγνατίας έως Νοσοκομείο), όσο και στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής (5ο χιλιόμετρο έως ανισόπεδη σιδηροδρομική γραμμή), οι οποίες βάσει του 3884/05-09-2007 (ΦΕΚ1970β) εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.»