(video) Πώς σχολιάζει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τη συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ για τα διόδια της Μέστης

Με καλή πρόθεση, αλλά χωρίς σαφή στάση προς το παρόν βλέπει το ενδεχόμενο μη κατασκευής σταθμού διοδίων στη Μέστη, το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό που είπε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος συμμετείχε στη σχετική σύσκεψη είναι ότι ο πρόεδρος του Ταμείου, ναι μεν κατανόησε τα επιχειρήματα των τοπικών φορέων, αλλά από την άλλη πλευρά τόνισε πως ο σταθμός της Μέστης ήταν προαπαιτούμενο εκταμίευσης δόσης και ως εκ τούτου πρέπει να βρεθεί ισοδύναμο αν τελικά αποφασιστεί να μην κατασκευαστεί.

Αυτό το ισοδύναμο θα μπορούσε να είναι ένας σταθμός διοδίων στους Κήπους του Έβρου, ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ θα εκπονήσει μελέτη σε συνεργασία με την Εγνατία οδό και η τελική απάντηση θα δοθεί εντός του επόμενου 15μέρου οπότε και θα ξαναγίνει συνάντηση.

Η συνάντηση αυτή πάντως θα γίνει πριν από τις  22 Νοεμβρίου καθώς αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη κατασκευάστριας εταιρείας του σταθμού της Μέστης και άλλων εννέα που περιλαμβάνονται στην ίδια προκήρυξη.

Μία ακόμη είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση είναι πώς από το τέλος του 2017 η πληρωμή στα διόδια όλης της χώρας θα γίνεται αναλογικά με τα χιλιόμετρα που διανύουν οι οδηγοί επί της Εγνατίας οδού και όχι με ποσό κατ’ αποκοπή όπως συμβαίνει τώρα.