Διόδια Μέστης: Το ΤΑΙΠΕΔ θα επανεξετάσει τον σχεδιασμό

“Το ΤΑΙΠΕΔ θα επανεξετάσει τον σχεδιασμό και θα φροντίσει να δοθεί η καλύτερη λύση για την τοπική κοινωνία με γνώμονα την αναλογικότητα στην χρήση” ήταν η απάντηση του Προέδρου του Στέργιου Πιρτσιόλα αναφορικά με το αίτημα ΜΗ κατασκευής σταθμού διοδίων στη Μέστη του Νομού Ροδόπης.

Το αίτημα αυτό κατατέθηκε σήμερα Τρίτη 1/11 υπόψιν του από αντιπροσωπεία θεσμικών της Θράκης, που τον επισκέφθηκαν με σκοπό να του εκθέσουν το σκεπτικό με το οποίο η τοπική κοινωνία αντιδρά στην κατασκευή διοδίων στο ύψος της Μέστης.

Επιπλέον, ο κος Πιρτσιόλας σημείωσε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα διόδια ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης μιας και είχε προαποφασισθεί από το 2014, με την ΚΥΑ Χαρδούβελη – Χρυσοχοΐδη.

Τα επιχειρήματα της αντιπροσωπείας από τη Θράκη είναι πλέον γνωστά και εν πολλοίς έχουν να κάνουν με την οικονομική επιβάρυνση των εντός Θράκης μετακινήσεων που θα προκαλέσει ο σταθμός εφόσον κατασκευαστεί. Η οικονομική επιβάρυνση αφορά κάθε είδους μετακινήσεις: ιδιωτικές, εμπορικές – ακόμη και τον τομέα της Υγείας με δεδομένο το γεγονός ότι πολλοί Θρακιώτες επισκέπτονται το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Η συνάντηση ανανεώθηκε για το τέλος του τρέχοντος μήνα, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες που γίνονται στην Εγνατία από το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους σταθμούς διοδίων.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν: οι Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, οι Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαππών Ηλίας Σταυρίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης

*Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες προέρχονται από την προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Καΐσα, όπου αναρτήθηκε και σχετικό δελτίο τύπου.