Στον απόηχο της Εκλογής Περιφερειάρχη: Οργή για τους “αποστάτες” που δεν στήριξαν Πέτροβιτς

 

Άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν τα πρώτα σχόλια απογοήτευσης και αγανάκτησης στον απόηχο της Εκλογής Μέτιου στη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ. Και ειδικά στον Έβρο. Και όχι άδικα, αφού υπήρξαν δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι από το Νομό που δεν στήριξαν τον Δημήτρη Πέτροβιτς για τη θέση του Περιφερειάρχη.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πυθίου του Δήμου Διδυμοτείχου, ήδη εξέφρασε την πικρία του δημόσια “καταδικάζοντας” αυτούς που δεν στήριξαν τον Δημήτρη Πέτροβιτς

Αναλύοντας πάντως τα αποτελέσματα της διαδικασίας με βάση τα Μαθηματικά, όντως δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΔΕΝ στήριξαν τον Δημήτρη Πέτροβιτς. Να θυμίσουμε ότι ο Έβρος έχει οκτώ Περιφερειακούς Συμβούλους, συν τον ίδιο τον Δημήτρη Πέτροβιτς το σύνολο 9.

Όμως ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον 1ο γύρο πήρε επτά σταυρούς. Άρα λοιπόν, δύο “δικοί” του έστρεψαν το βλέμμα αλλού και σίγουρα δεν απείχαν αφού το σύνολο των σταυρών στους 4 υποψήφιους ήταν 36 (όσοι και οι εκλέκτορες).

Για να ακριβολογούμε, η “αποστασία των 2” άρχισε να συζητιέται αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 1ου γύρου. Ορισμένοι μάλιστα διακινούν και ονόματα, τα οποία ωστόσο δεν θα αναφέρουμε καθώς η ψηφοφορία ήταν μυστική και άρα δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις.

Το δεδομένο άλλωστε παραμένει και είναι η ίδια η αποστασία. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους μας για το ποιους “στέλνουμε” και πού.