Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου Περιφερειάρχη

 

Στη γραμμή της εκκίνησης βρίσκονται πλέον οι υποψήφιοι που θα τρέξουν στην κούρσα διαδοχής του εκλιπόντος Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη. Η διαδικασία εκλογής νέου Περιφερειάρχη θα γίνει αύριο -Κυριακή 30/10- στην Κομοτηνή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου “Γεώργιος Παυλίδης” και θα ξεκινήσει στις 12.00.

Στην ειδική συνεδρίαση θα συμμετάσχουν οι 31 εκλεγμένοι Σύμβουλοι της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” και οι πέντε χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες. Για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη μπορούν να γίνουν έως και τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες κι αυτό γιατί η εκλογή προϋποθέτει απόλυτη πλειοψηφία (δηλαδή, 19 σταυρούς). Η απόλυτη πλειοψηφία θα επιχειρηθεί σε δύο ψηφοφορίες και στην τρίτη θα κερδίσει ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει σχετική πλειοψηφία.

Σε αυτή την ειδική συνεδρίαση θα προεδρεύει ο πλειοψηφών Περιφερειακός Σύμβουλος της πολυπληθέστερης Περιφερειακής Ενότητας, ήτοι ο κος Κώστας Εξακουστός από τον Έβρο.

Οι υποψηφιότητες

Από το θάνατο του Γιώργου Παυλίδη και εντεύθεν έχει ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για τη διαδοχή του και μία ακόμη μεγαλύτερη παραφιλολογία, ωστόσο ανεξάρτητα από όσα λέγονται ή γράφονται, την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, επίσημα και δημόσια έχουν εκφράσει μέχρι τώρα τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες.

Δημήτρης Πέτροβιτς | Αντιπεριφερειάρχης Έβρου 

Στόχος μου είναι να διατηρήσω την ενότητα της παράταξης. Να διατηρήσω  petrovitsόλη αυτή τη συνοχή την οποία έχουμε μέχρι αυτή την ώρα και το σημαντικότερο που είναι η συνέχιση και η ενδυνάμωση του οράματος του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Σε κάθε περίπτωση όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε. Εγώ από τη δική μου την πλευρά αναλαμβάνω αυτή την πρωτοβουλία να συμμετέχω σε μία προσπάθεια προκειμένου να ενώσω όλες τις δυνάμεις προκειμένου να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο του Περιφερειάρχη μας.

Χρήστος Μέτιος | Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης 

Μεmetios εφόδια τη συνολική διαδρομή μου στα κοινά, μέρος της οποίας αποτελούν τα 14 χρόνια ενασχόλησής μου στην Αυτοδιοίκηση, τη θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, το ενδιαφέρον και την αγάπη για την περιοχή μου, σε συνδυασμό με τη στήριξη των Περιφερειακών Συμβούλων και με οδηγό την παρακαταθήκη και το όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γεωργίου Παυλίδη, διεκδικώ τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο να εργαστώ για την ουσιαστική ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Αργύρης Πατακάκης | Αντιπεριφερειάρχης Δράμας 

Με αίσθημα ευθύνης και την υποστήριξη του συνόλου των περιφερειακών συμβούλων της Δράμας, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακpatakakisεδονίας & Θράκης.
Το κενό που άφησε ο αείμνηστος φίλος, συνεργάτης και συναγωνιστής, ο Περιφερειάρχης μας, Γιώργος Παυλίδης είναι μεγάλο. Με οδηγό το έργο του, καλούμαστε να συνεχίσουμε, ενωμένοι, με ήθος και δημιουργικότητα, την προσπάθεια να καταστήσουμε την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. πρωταγωνίστρια.
Με την υποψηφιότητα μου θέλω να ενώσω την Περιφερειακή Αναγέννηση στο κοινό όραμα.

Θεόδωρος Μαρκόπουλος | Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας 

Θmarkopoulosα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ. Πιστεύω ότι δεν είναι μία διαδικασία στην οποία υπάρχει χώρος για δηλώσεις και συνεντεύξεις. Είναι ένα εσωτερικό θέμα το οποίο θα το λύσουμε και πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει το αξιολογικό κριτήριο και όχι το τοπικιστικό και θα βγει ένα αποτέλεσμα τέτοιο που θα εγγυάται τη συνέχιση του έργου του Γιώργου Παυλίδη.

Αυτές οι τέσσερις υποψηφιότητες είναι οι τέσσερις που εκφράστηκαν δημόσια και επίσημα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και οι μοναδικές καθώς δικαίωμα διεκδίκησης της θέσης του Περιφερειάρχη έχουν όλοι οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι της “Περιφερειακής Αναγέννησης” χωρίς να έχουν την υποχρέωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς τους νωρίτερα από το μεσημέρι της Κυριακής 30/10 που θα αρχίσει η διαδικασία.

Επομένως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την ψηφοφορία της Κυριακής χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να μεγαλώσει το κατάλογος των υποψηφίων.

Ες αύριον, τα σπουδαία.