Το Χωριό των Πελαργών του Πόρου και η Πλατεία Ορεστιάδας πήραν βραβεία!

Δύο βραβεία απέσπασε ο Νομός Έβρου στη διοργάνωση “Best City Awards 2016”. Τα βραβεία κέρδισαν οι Δήμοι Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης – σε διαφορετικές όμως κατηγορίες.

Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετείχε στην κατηγορία “Αστική Ανάπλαση” και απέσπασε το Χρυσό Βραβείο για την ανάπλαση της Πλατείας Δασίου (δηλαδή της κεντρικής Πλατείας).

Η βράβευση και η δήλωση του Δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στον οικισμό του Πόρου για το “Χωριό των Πελαργών”. Το “Χωριό των Πελαργών” κατέκτησε την “ασημένια” διάκριση στην κατηγορία “Τουρισμός”.

Η στιγμή που ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, παραλαμβάνει το βραβείο

Τι είναι τα Best City Awards

Τα Best City Awards 2016 έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις καλύτερες πρακτικές ή λύσεις που οδηγούν σε ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις.

Στα βραβεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.