Περιφέρεια ΑΜ-Θ: O Δημήτρης Πέτροβιτς συμμετέχει στην κούρσα διαδοχής του Γιώργου Παυλίδη

Παρών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος εξέφρασε δημόσια την πρόθεσή του να διεκδικήσει το θώκο του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Περιφερειάρχη θα γίνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή και ο Δημήτρης Πέτροβιτς δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στην κρίση των 35 συναδέλφων του προκειμένου να του εμπιστευθούν τα ηνία της παράταξης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη από το 2010 που δημιουργήθηκε η “Περιφερειακή Αναγέννηση” και ως εκ τούτου είναι καλός γνώστης του οράματος του αείμνηστου Περιφερειάρχη, που όλοι γνωρίζουν και παραδέχονται ότι ήταν η ενότητα της Περιφέρειας και η αντιμετώπισή της ως ενιαία μονάδα και όχι ως πέντε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες. Όλοι θυμούνται άλλωστε ότι ο αείμνηστος συχνά δήλωνε πώς τα προβλήματα της Περιφέρειας “πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί σαν μία γροθιά”.

Με αυτό ακριβώς το γνώμονα συμμετέχει στις εκλογές ανάδειξης νέου Περιφερειάρχη ο Δημήτρης Πέτροβιτς που όπως δηλώνει:

Στόχος μου είναι να διατηρήσω την ενότητα της παράταξης. Να διατηρήσω  petrovitsόλη αυτή τη συνοχή την οποία έχουμε μέχρι αυτή την ώρα και το σημαντικότερο που είναι η συνέχιση και η ενδυνάμωση του οράματος του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Σε κάθε περίπτωση όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε. Εγώ από τη δική μου την πλευρά αναλαμβάνω αυτή την πρωτοβουλία να συμμετέχω σε μία προσπάθεια προκειμένου να ενώσω όλες τις δυνάμεις προκειμένου να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο του Περιφερειάρχη μας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πέτροβιτς είναι η δεύτερη δημόσια, μετά από αυτήν του Αργύρη Πατακάκη (αντιπεριφερειάρχη Δράμας). Στο φόντο όλης αυτής της διαδικασίας, η ονοματολογία φουντώνει, ωστόσο όλα θα κριθούν την προσεχή Κυριακή, οπότε οι Σύμβουλοι της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” θα κληθούν να επιλέξουν τον νέο επικεφαλής.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς εκτός από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κατέχει άλλη μία θέση – κλειδί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αυτή του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής. Αυτό αποτελεί ίσως ακόμη ένα δείγμα της εργατικότητας του στα αυτοδιοικητικά πράγματα και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από κανέναν.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί η στάση που κράτησε ο Δημήτρης Πέτροβιτς καθ’όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του Γιώργου Παυλίδη, καθώς την ώρα που αείμνηστος Περιφερειάρχης πάλευε για τη ζωή του, φούντωνε με τρόπο σχεδόν επαίσχυντο μία κόντρα διαδοχής, στην οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου όχι απλά δεν συμμετείχε, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R” καταδίκαζε με σθένος και προσπαθούσε να κατευνάσει, προστατεύοντας έτσι τόσο τον ίδιο τον Γιώργο Παυλίδη, όσο όμως και τη συνοχή της παράταξης, αφού είναι λογικό τέτοιου είδους συζητήσεις -όταν γίνονται σε λάθος στιγμές- να προκαλούν ρήγματα.

Εν τω μεταξύ, μπορεί ο Γιώργος Παυλίδης να μην άφησε “ανοικτά ζητήματα” λόγω της συνέπειας και της εργατικότητας του, όμως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ούτως ή άλλως “ανοιχτές πληγές” με αιχμή του δόρατος την αντιπλημμυρική της θωράκιση – ενόψει και του χειμώνα- και αυτό που χρειάζεται στο τιμόνι της είναι έναν άνθρωπο που όχι μόνο να γνωρίζει τα προβλήματα, αλλά κυρίως να γνωρίζει τους ενδεδειγμένους τρόπους επίλυσής τους.

Ευχή όλων λοιπόν είναι οι Σύμβουλοι να επιλέξουν αρχηγό με κριτήριο τις δυνατότητες του κάθε υποψήφιου, τις ανάγκες κάθε Νομού, τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και απαλλαγμένοι από κομματικά βαρίδια ή σκοπιμότητες που εξυπηρετούν ιδία οφέλη και όχι το κοινό καλό.