Ξεκίνησαν και θα γίνονται μέχρι τις 11 Νοεμβρίου οι δωρεάν Μαστογραφίες στο ΠΓΝΑ με πρωτοβουλία της ΔΕΠΙΣ

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 24/10 οι δωρεάν Μαστογραφίες που γίνονται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, κατόπιν συνεργασίας του φορέα με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, που είναι η 25η Οκτωβρίου η Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης θέλοντας να συμβάλει στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση μιας κακοήθειας του μαστού απευθύνθηκε στην Διοίκηση του Νοσοκομείο  Έβρου ζητώντας συνεργασία για ένα πρόγραμμα “Δωρεάν Ψηφιακής Μαστογραφίας”. Μιλώντας στο “R” η πρόεδρος της Επιτροπής είπε: 

14805408_10207485125075332_1584434416_nΖητήσαμε αυτή τη συνεργασία με σκοπό να υπενθυμίσουμε, να παροτρύνουμε και να διευκολύνουμε τις γυναίκες του Δήμου μας να πραγματοποιήσουν τον ετήσιο προληπτικό τους έλεγχο 

Η ανταπόκριση ήταν άμεση απο το Διοικητή του Νοσοκομείου τον κ. Αδαμίδη, τον καθηγητή Ακτινολογίας κ. Πρασόπουλο, τους Γιατρούς της Μαιευτικής Κλινικής στους οποίους η Επιτροπή εκφράζει θερμές ευχαριστίες.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου όσες κυρίες επιθυμούν μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους απευθυνόμενες στην Γραμματεία του Εργαστηρίου στην τηλεφωνική γραμμή 2551353501. Η εξέταση προϋποθέτει παραπεμπτικό το οποίο θα παραλαμβάνουν από γυναικολόγους στο ιατρείο παρακολούθησης Εγκύων μόνο με το Α. Μ. Κ. Α. τους, την ίδια ημέρα με το ραντεβού που έχουν κλείσει. “Ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλουμε έστω και στο ελάχιστο στην καταπολέμηση της μάστιγας του καρκίνου του μαστού που είναι η αιτία να χάσουν την ζωή τους εκατομμυρία γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Το μήνυμα μας προς τις γυναίκες είναι ένα: ‘Αφιερώστε μία ώρα για τον ετήσιο προληπτικό σας έλεγχο! Το οφείλετε στον εαυτό σας!’ καταλήγει στη δήλωσή της, η κα Ιντζεπελίδου.