Αλεξανδρούπολη: Ενημερωτική ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού από τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟΔΕ

Μία πολύ χρήσιμη ημερίδα διοργάνωσε στην αίθουσα του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στον Έβρο.

Η ημερίδα είχε ιατρικό περιεχόμενο και αφορούσε τον Καρκίνο του Μαστού με κεντρικό ομιλητή τον χειρουργό-γυναικολόγο Θεόδωρο Μυλωνά.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα η επικεφαλής της Μαρία Συρεγγέλα βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να την παρακολουθήσει. Μιλώντας για την εκδήλωση η κα Συρεγγέλα είπε χαρακτηριστικά πως “τον Καρκίνο πρέπει να τον έχουμε στο μυαλό μας όλους τους μήνες και όχι μόνο τον Οκτώβρη” και τόνισε πως πολλές γυναίκες αμελούν την υγεία τους για διάφορους λόγους και αυτή είναι μία “στρεβλή” συνήθεια που πρέπει να ανατραπεί.

Η αίθουσα του Πολυκοινωνικού πάντως γέμισε από κόσμο, ενώ εκεί βρέθηκαν και πολλά στελέχη της ΝΔ από τον Έβρο. Υπήρξαν βέβαια κι εκείνα τα στελέχη που μπορεί  να μην ήταν παρόντα, ωστόσο χαιρέτισαν την εκδήλωση μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα Social media, όπως η Χρυσή Μπαχαρίδου, που έγραψε: “Θερμά συγχαρητήρια στη Γραμματέα γυναικείων θεμάτων Μαρία Συρεγγέλα, στην υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Έμυ Κασιμάτη, στην υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων ΝΟΔΕ Έβρου Χρύσα Αξιώτη και σε όλες τις γυναίκες που συνέβαλαν στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Πρόληψη & αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού.
Η εκδήλωση για τον καρκίνο του Μαστού από την Γραμματεία γυναικειών θεμάτων της ΝΟΔΕ Έβρου, είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε και να ενεργοποιηθούμε έτσι ώστε να προγραμματίσουμε προληπτικές εξετάσεις στον γιατρό μας. Δυστυχώς, μια από τις επιπτώσεις της κρίσης, είναι ότι πολλές Ελληνίδες αρρωσταίνουν από τον καρκίνο του μαστού γιατί αδυνατούν να διαθέσουν χρηματικό ποσό για την απαραίτητη μαστογραφία […]”