«Χρυσός» Ολυμπιονίκης ευχαριστεί ανώνυμο τηλεθεατή που παρατήρησε καρκίνωμα στο στήθος του!

Ο Ολυμπιονίκης Mack Horton ευχαρίστησε έναν ανώνυμο θεατή των αγώνων, που πιθανώς του έσωσε τη ζωή παρατηρώντας ένα μελάνωμα στο στήθος του. Ο Αυστραλός κολυμβητής, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στα 400μ ελεύθερο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο φέτος το καλοκαίρι, έχει πλέον υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του μελανώματος.

Ο Horton αποκάλυψε ότι κάποιος εξαιρετικά παρατηρητικός τηλεθεατής εντόπισε το μελάνωμα στο σώμα του αθλητή, κατα τη διάρκεια του αγώνα και επικοινώνησε με την Ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης της Αυστραλίας εκφράζοντας την «ανησυχία» του!!

Ο αθλητής ευχαρίστησε δημόσια τον άνθρωπο που έστειλε το e mail στον γιατρό της αποστολής μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Instagram.

Φωτογραφίες του Horton κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δείχνουν το μελάνωμα ολοένα και μεγαλύτερο αλλά και πιο σκούρο. Δυο συνήθη δείγματα οτι ένα παλιότερο μελάνωμα που ήταν καλοήθες, είναι πλέον κακοήθες.

 

Shout out to the person that emailed the swim team doctor and told me to get my mole checked out. Good call. Very good call. 🙌🏼👌🏼

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης uoʇɹoɥ ʞɔɐɯ (@mackhorton) στις

Η Αυστραλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης και θνησιμότητας του καρκίνου του δέρματος στον κόσμο.

 

πηγή: independent.co.uk