Οι συλλυπητήριες δηλώσεις για τον αείμνηστο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κηδεία του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη στην Ξάνθη. Ο κος Κουίκ, εστίασε στο πολιτικό του ήθος, αναπολώντας τον προεκλογικό αγώνα που έδωσαν μαζί πριν από δυο χρόνια και που -σύμφωνα με τον κο Κουίκ- αν και ήταν αντίπαλοι, ο συναγωνισμός τους ήταν υποδειγματικός.

Η Αν. Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά εστίασε στο κοινωνικό του πρόσωπο, αλλά και στην οικογένεια του, η οποία σηκώνει το βάρος της απώλειας. Παρόντες στην κηδεία ήταν και σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας -στην οποία ανήκε ο εκλιπών- όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Απόστολος Τζιζτζικώστας και ο Κώστας Μπακογιάννης. Εξαιρουμένου μηδενός, όλοι τόνισαν το ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, που του χάρισε και αυτή τη λαμπρή πολιτική καριέρα στην Αυτοδιοίκηση.

Λίγο νωρίτερα από την κηδεία του, στη 1 το μεσημέρι έγινε στην Κομοτηνή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μόνο θέμα φυσικά το θάνατο του αρχηγού της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” και Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Τόσο οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, όσο και οι υπόλοιποι Σύμβουλοι εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατου του Γιώργου Παυλίδη εκδόθηκε ένα ψήφισμα με το εξής περιεχόμενο:  

  1. Να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα, συνοδεία καθ’ όλη τη διάρκειά των Περιφερειακών Συμβούλων της ΑΜΘ, από τις 15:00 το μεσημέρι της 20ης Οκτωβρίου έως τις 16:00 όπου και θα ακολουθήσει η νεκρώσιμος ακολουθία.
  2. Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδου ακολουθίας του
  3. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των Αντιπεριφερειαρχών, των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματέως της ΠΑΜΘ, στους οικείους του Εκλιπόντος
  4. Οι σημαίες σε όλα τα κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες από την 8η πρωινή της 20ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ τη 21ης Οκτωβρίου
  5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και στη μνήμη του να κατατεθούν χρήματα σε ένα κοινωφελές ίδρυμα ανά Π.Ε.
  6. Να τηρηθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στον Ιερό Ναό και στα Γραφεία της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ
  7. Να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή και σε αντίστοιχους συνεδριακούς χώρους των Περιφερειακών Ενοτήτων
  8. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος
  9. Το παρόν ψήφισμα να αναγνωσθεί από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να δημοσιευθεί στον τύπο.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μέσω επιστολών, ανακοινώσεων ή ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα, τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν σύμπαντες οι αυτοδιοικητικοί και οι Βουλευτές της Θράκης, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραβρέθηκαν και στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ιδιαίτερα συγκινητικό πάντως ήταν και το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook