Και ανεμογεννήτριες αποθηκεύονται στο χερσαίο τμήμα του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Και για την αποθηκευση ανεμογεννητριών χρησιμοποιείται πλέον ένα τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (στον νέο προβλήτα), μετά την αποθήκευση των σωλήνων του ΤΑΡ.

Οι ανεμογεννήτριες που θα αποθηκευτούν στους χώρους του ΟΛΑ, έφτασαν σήμερα στο λιμάνι με το πλοίο M/V MEGAN C. Και αυτή η ενέργεια είναι ακόμη μία απόδειξη ότι ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης κάνει προσπάθειες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λιμανιού, προσελκύοντας  διαρκώς αυξανόμενο  όγκο και ειδικής κατηγορίας φορτία, ενώ παράλληλα ενισχύεται ο κυρίαρχος ρόλος του στην υλοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων, που καθιστούν σταδιακά την Αλεξανδρούπολη, με επίκεντρο το λιμάνι της, σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει και μία προσπάθεια αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, στο εμπορικό, αλλά και το επιβατικό λιμάνι. Τα σημεία όπου γίνονται οι εργασίες φέρουν ειδική σήμανση για να προειδοποιούνται οι οδηγοί, ενώ εκτελούνται και εργασίες επί της οδού έμπροσθεν του Τελωνείου Αλεξανδρούπολης, με τις οποίες ενισχύεται η ασφαλής κυκλοφορία – διέλευση οχημάτων από και προς τους χώρους του λιμένα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Οργανισμός για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 39001:2012.

img_4741