Παλαγία Δ. Αλεξανδρούπολης: Καταγραφή προβλημάτων του οικισμού από τη Δημοτική Κοινότητα

Στον οικισμό της Παλαγίας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο επαφών με όλους τους περιαστικούς οικισμούς, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η υλοποίηση των επαφών είναι μία παλαιότερη δέσμευση της κας Βρετοπούλου, η οποία άρχισε να υλοποιείται. Ειδικά για την Παλαγία τώρα, η κατάσταση ειναι κάπως περίπλοκη καθώς δεν υπάρχει εκλεγμένος σύμβουλος στον οικισμό και ως εκ τούτου, το σημείο αναφοράς των κατοίκων είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Ο Πρόεδρος του, Παύλος Στεφανίδης, κατέγραψε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός και τα παρέδωσε στην κα Βρετοπούλου, η οποία δεσμεύτηκε για λύσεις στο μέτρο του δυνατού. Μερικά από τα προβλήματα που ανέφερε ο κος Στεφανίδης είναι η μεγάλη καθυστέρηση ανταπόκρισης του Δήμου σε απλά καθημερινά πράγματα όπως η αλλαγή λαμπτήρων φωτισμού ή η αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων.

Όμως αναφέρθηκε και σε μείζονα προβλήματα, όπως η έλλειψη παιδικού σταθμού από τον οικισμό, όπως και η έλλειψη χώρου για να παίζουν τα παιδιά, παρά το γεγονός ότι και για τα δύο υπήρξαν δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, η κα Βρετοπούλου απάντησε άμεσα σε όσα ζητήματα μπορούσε να γίνει αυτό και για τα υπόλοιπα δεσμεύτηκε να παρουσιάσει λύσεις σε επόμενη συνάντηση, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος, ο οποίος για λόγους ανωτέρας βίας απουσίαζε από την προκείμενη.