Έβρος: Η βουλευτής Νατάσα Γκαρά ζητά αλλαγές για το πετρέλαιο θέρμανσης

Στον Υπουργό Οικονομικών προωθεί η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, το αίτημα για αλλαγή κλιματικής κατηγορίας του Νομού, αναφορικά πάντα με την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Ως γνωστόν, η ελληνική επικράτεια είναι χωρισμένη σε τέσσερις κλιματικές ζώνες, στις οποίες έχουν κατηγοριοποιηθεί οι Νομοί, ώστε οι κάτοικοι τους να λαμβάνουν το επίδομα με συγκεκριμένα κριτήρια. Ο Έβρος ανήκει στην κλιματική ζώνη Β και η βουλευτής ζητά να μετατοπιστεί στην κλιματική ζώνη Α, που είναι και η ζώνη με την μεγαλύτερη επιδότηση.

Η κα Γκαρά στο κείμενο της ερώτησης της, σημειώνει ότι στον Έβρο καταγράφονται σημαντικά χαμηλές θερμοκρασίες -ειδικά στο βόρειο τμήμα του-, ενώ το ιδιαίτερο κλίμα του (υγρασία, παγετός) καθιστά τους χειμώνες της περιοχής “δριμείς” και άρα οι κάτοικοι του θα πρέπει να λαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης (κυρίως δε, οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος).

Η ακριβής ερώτησης της κας Γκαρά, έχει ως εξής:

Προτίθεται (σ.σ. ο Υπουργός) να εξετάσει τη μεταφορά του Νομού Έβρου ή τμήματος του νομού (Βόρειος Έβρος) από την Β’ Κλιματική Ζώνη στην Α΄ Κλιματική Ζώνη λόγω των έντονων καιρικών και κλιματολογικών συνθηκών που παρατηρούνται σε αυτόν.

Σε ποιές ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να πραγματοποιηθεί μια δικαιότερη γεωγραφική κατανομή του επιδοτούμενου καυσίμου στην Ελληνική Επικράτεια και να ενισχύονται οι κάτοικοι των περιοχών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου λόγω των καιρικών συνθηκών;