(Video) Μάγεψε την Αλεξανδρούπολη ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων

Ένα δίωρο χορευτικό και μουσικό πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, πάθος, ένταση, νεύρο και ρυθμό και απεικονίζει τη μεγάλη ρώσικη ψυχή παρουσίασαν σήμερα Κυριακή στο Κλειστό Γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” στην Αλεξανδρούπολη, τα μέλη του Κρατικού Χορευτικού Θιάσου Ρώσων Κοζάκων.

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα της χώρας. Η φήμη του εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ρωσίας. Οι παραστάσεις τους, πολλές από τις οποίες δίνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, μαγεύουν και καθηλώνουν με την επιδεξιότητα και την ομορφιά τους.

Οι Κοζάκοι θεωρούνται σημαντικό κεφάλαιο της Ρωσίας καθώς από τον 14ο αιώνα ήταν φρουροί των συνόρων της, από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Ετυμολογικά, Κοζάκος σημαίνει ελεύθερος άνθρωπος. Εκείνος που δυσκολεύεται να βρει τη θέση του στην κοινωνία. Γι’ αυτό και οι Κοζάκοι όταν καταπιέστηκαν εξεγέρθηκαν. Δεν δίστασαν να ζήσουν κατά καιρούς ακόμα και στις στέπες, όπου δεν αναγνώριζαν καμία εξουσία. Οργανώθηκαν σε όλες τις περιόδους της ιστορίας ενάντια στους επιδρομείς, έδωσαν μάχες για την ανεξαρτησία τους, διακρίθηκαν για τις πολεμικές αρετές τους και θωράκισαν τον πολιτισμό τους. Στην εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία, οι Κοζάκοι ήταν οι πιο άφοβοι στρατιώτες.