Επικείμενος “ανασχηματισμός” αντιδημάρχων στο Δ. Αλεξανδρούπολης

Τον προσεχή Φεβρουάριο αναμένεται να γίνει η αντικατάσταση των υφιστάμενων αντιδημάρχων και στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, αφού θα έχουν ολοκληρώσει δύο χρόνια θητείας.

Οι αλλαγές των Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων των Δήμων στα δύο χρόνια, προβλέπονται από τον κανονισμό του “Καλλικράτη”, ωστόσο τα πρόσωπα επιλέγονται πάντοτε από τον εκάστοτε Δήμαρχο. Έτσι λοιπόν, όσο ο καιρός πλησιάζει τόσο φουντώνουν οι συζητήσεις για το ποιος θα πάει που…

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Αλεξανδρούπολη τώρα, το “R” ήδη έχει συλλέξει ορισμένες πληροφορίες για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, αλλά κυρίως για αυτούς που δεν θα μετακινηθούν.

Πρώτος υποψήφιος παραμένων στη θέση του είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κος Θόδωρος Αγγλιάς. Αν και οι μέχρι πρότινος πληροφορίες τον ήθελαν να είναι προς αντικατάσταση αυτό τελικά μάλλον καταρρίπτεται. Στην παραμονή του, συνετέλεσε και μία προσωπική του απόφαση για τη σχέση του με την πολιτική, η οποία θα γίνει ευρύτερα γνωστή το προσεχές διάστημα.

Έτερος αμετάκλητος, ο Αντώνης Βαμβακερός, πρόεδρος του Πολυκοινωνικού. Οι πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι το έργο του στο Πολυκοινωνικό έχει εκτιμηθεί ως ιδιαιτέρως αξιόλογο και ο κος Λαμπάκης δεν θα πειραματιστεί με αλλαγές στον συγκεκριμένο φορέα.

Στους παραμένοντες συγκαταλέγεται όπως όλα δείχνουν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης, ο οποίος άλλωστε κατέχει καλά το αντικείμενο και λόγω “προϋπηρεσίας” (σ.σ. ο κος Παντελίδης εργάστηκε επί σειρά ετών στη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης). Επίσης, αμετακίνητος θα μείνει σύμφωνα με τις πληροφορίες και ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, αφού έχει αποδείξει ότι γνωρίζει καλά την περιοχή ευθύνης του και ανταποκρίνεται στις ανάγκες.

Με αντιδημαρχία -είτε την υφιστάμενη, είτε κάποια άλλη- θα συνεχίσει και στο υπόλοιπο της θητείας του ο Χρήστος Γερακόπουλος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο με την ίδια βεβαιότητα και για τον κο Βαγγέλη Μυτηλινό. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την απόδοση του ίδιου, αλλά με τη θέση την οποία κατέχει (πρόεδρος ΔΕΥΑΑ) και την οποία ζητούν πολλοί!

Τέλος, με μία αντιδημαρχία λιγότερη φαίνεται ότι θα μείνει ο κος Γιάννης Φαλέκας, ο οποίος θα περιοριστεί στα της Ενέργειας θέματα, και η Τραϊανούπολη θα περάσει στην ευθύνη του κου Νώντα Τερζή.

Πρέπει βέβαια να πούμε ότι οι συζητήσεις είναι ακόμη στην αρχή καθώς υπολείπονται περίπου τρεις μήνες έως τις τελικές ανακοινώσεις. Οι αποφάσεις του κου Λαμπάκη προφανώς θα επηρεαστούν από διάφορες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με το έργο του καθε Συμβούλου, αλλά θα εξαρτηθούν και από την αυτοδιάθεση του κάθε ατόμου, αφού ήδη ορισμένοι θέλουν να  αφήσουν τα αυτοδιοικητικά και φλερτάρουν με “μεγαλύτερα” ψηφοδέλτια (δηλαδή κομματικά).